Κοινωνία

Βαρύτατος τραυματισμός εργάτριας

Στα 58 χρόνια της έκανε μεροκάματο πάνω στο απορριμματοφόρο. Εργαζόταν με σύμβαση οκτώ μηνών στα περιβόητα προγράμματα  «κοινωφελούς εργασίας». Την Πέμπτη τραυματίστηκε σοβαρά. Το νέο εργατικό «ατύχημα» με θύμα συμβασιούχο- υπάλληλο της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Αλμυρού έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο όσων έχουν συμβεί μέχρι τώρα σε δημοτικές υπηρεσίες πανελλαδικά.

Από την πτώση, η υπάλληλος Περσεφόνης Ζώγα, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στην Εντατική του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου. Πρόκειται για μια ακόμα εργαζόμενη, η οποία χωρίς καμιά απολύτως εκπαίδευση ανέβηκε πάνω στο απορριμματοφόρο για ένα μισθό του τρόμου για οκτώ μήνες… 

Το νέο ατύχημα, σημειώνει σε ανακοίνωση της, η ΔΑΣ – ΟΤΑ, κατέδειξε για μια ακόμη φορά τις συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης και δραματικής υποβάθμισης του μηχανοκίνητου στόλου κάτω από τις οποίες δίνουν τη μάχη του μεροκάματου (του τρόμου) οι εργαζόμενοι στους Δήμους, τη στιγμή που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δρομολογεί και επίσημα το πετσόκομμα των ΒΑΕ. Κυβέρνηση και Δήμος είναι ένοχοι για το γεγονός ότι η γυναίκα συνάδελφος στα 58 της παίζει κορόνα-γράμματα τη ζωή της γαντζωμένη στο απορριμματοφόρο και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα.

Εκφράζουμε στη συναδέλφισσα τις ευχές μας για ταχεία ανάρρωση και καλούμε το Δήμο Αλμυρού να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς.

(Επισκέψεις: 434 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend