Διεθνή

Βαγδάτη: 58 οι νεκροί από την πυρκαγιά σε νοσοκομείο με ασθενείς Covid-19 χωρίς πυρασφάλεια

Τους 58 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε νοσοκομείο για ασθενείς με covid-19 στη Βαγδάτη, ανάμεσά τους και 28 ασθενείς που βρίσκονταν σε αναπνευστήρα, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Ο απολογισμός αυτός, τον οποίο ανακοίνωσε ο Άλι αλ Μπαγιάτι, μέλος της κυβερνητικής επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είναι ο πρώτος που ανακοινώνεται από επίσημη πηγή. Προηγούμενος απολογισμός από ιατρικές πηγές έκανε λόγο για 27 νεκρούς.

Για αμέλεια κάνουν λόγο ιατρικές πηγές, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε από φιάλες οξυγόνου που «ήταν αποθηκευμένες χωρίς να τηρούνται οι όροι ασφαλείας» στο Νοσοκομείο Ιμπν αλ Χάτιμπ της Βαγδάτης.

Ο πρωθυπουργός Μουστάφα αλ Καζίμι, που κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, δήλωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και ζήτησε να ανακοινωθούν αποτελέσματα «σε λιγότερες από 24 ώρες».

Ο ίδιος έθεσε σε διαθεσιμότητα τον επικεφαλής Υγείας του ανατολικού τομέα της Βαγδάτης, το διευθυντή του Νοσοκομείου και τους επικεφαλής ασφαλείας και συντήρησης. Όλοι τους ανακρίνονται και δεν θα αφεθούν ελεύθεροι «προτού δικαστούν όσοι ευθύνονται» για την τραγωδία, υπογράμμισε ο αλ Καζίμι.

«Το Νοσοκομείο δεν διαθέτει πυρασφάλεια και οι ψευδοροφές επέτρεψαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς η οποία έφτασε σε ιδιαίτερα εύφλεκτα αντικείμενα», ανέφερε η πολιτική προστασία της χώρας. «Τα περισσότερα θύματα πέθαναν επειδή χρειάστηκε να μετακινηθούν και βγήκαν από τους αναπνευστήρες. Άλλοι πέθαναν από την εισπνοή καπνών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Επισκέψεις: 72 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend