Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Υποκλοπές: Στήνεται το δικομματικό show ενόψει εκλογών με θύμα τα δημοκρατικά δικαιώματα

Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά τα σοβαρά ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα

Με θύμα τα δημοκρατικά δικαιώματα στήνεται το show των επερχόμενων εκλογών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με εξίσου μεγάλο πρωταγωνιστή και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το τεράστιων διαστάσεων σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Έτσι, αντί να γίνει μια ουσιαστική διερεύνηση του σκανδάλου και να αποκαλυφθούν οι ρίζες του, αντί να γίνει μια προσπάθεια να ξηλωθεί όλος ο μηχανισμός του Predator και της διασύνδεσης που είχε με την ΕΥΠ, αντί να καταγραφούν τα πάγια προβλήματα της Υπηρεσίας Πληροφοριών και του ρόλου που επιτελεί ως «χωροφύλακα» ιδεών στο εσωτερικό της χώρας, κυριαρχεί ένας στείρος δικομματικός καυγάς που το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει από τα ουσιαστικά ερωτήματα. 

Μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων

Μετά λοιπόν τις νέες αποκαλύψεις από τον κυριακάτικο Τύπο, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με δυο λόγια το αφήγημα του κ. Μητσοτάκη ότι δήθεν κάποιος άγνωστος ιδιώτης χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό, καταρρέει με ονόματα και διευθύνσεις. Το μόνο που μένει πλέον στον κ. Μητσοτακη, που εδώ και τρεις εβδομάδες κρύβεται από τη Βουλή, είναι να βρει το θάρρος και να δώσει μια απάντηση: Ισχύει η σημερινή συγκλονιστική αποκάλυψη της εφημερίδας Documento ότι η ΕΥΠ παράλληλα με το predator παρακολουθούσε και με επίσημη επισύνδεση τον τότε υπουργό Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, καθώς και τον επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλιστικών κ. Αλεξόπουλο;». 

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στα δημοσιεύματα και στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μυθιστορήματα» που γίνονται σε συνέχειες και είναι «διανθισμένα και με “ιστορίες κατασκόπων”» και συμπλήρωσε: «Σταθερή θέση μας είναι ότι πολιτικά δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό και επικίνδυνο από τη φαντασία που δεν στηρίζεται σε κανένα τεκμήριο. Ειδικά από τη στιγμή που στο σκοτάδι η φαντασία είναι πιο ζωηρή από ό,τι στο άπλετο φως. Η διερεύνηση όλων των ισχυρισμών και των εξιστορήσεων που δημοσιεύονται είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης, η οποία και θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης στην Ελλάδα, από την αρχική τους εμφάνιση και όχι μόνο για μια περιορισμένη χρονικά περίοδο».

Είναι προφανές ότι και οι δύο έχουν βρει ένα άκρως ευαίσθητο θέμα για την ποιότητα (ακόμη κι αυτής της αστικής τους) δημοκρατίας προκειμένου να «ποντάρουν» ενόψει των εκλογών, αποπροσανατολίζοντας γύρω από τα κρίσιμα ζητήματα με κυριότερο: ποιος είναι ο ρόλος της ΕΥΠ σήμερα; 

Σχετικά θέματα

Απόψεις