Διεθνή

Τζόκοβιτς: Δικαιώθηκε από το δικαστήριο – Οι Σέρβοι καταγγέλλουν ωστόσο ότι συνελήφθη για να απελαθεί

Όπως ανέφερε Σέρβα δημοσιογράφος που μίλησε με τον πατέρα του Τζόκοβιτς, έγινε σύλληψη του 34χρονου τενίστα από την ομοσπονδιακή αστυνομία με σκοπό την απέλασή του.

Oλα αυτά, δύο ώρες μετά τη δικαίωσή του από το ομοσπονδιακό δικαστήριο, που ανέτρεψε την ακύρωση της βίζας του.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο βρισκόταν στο γραφείο των δικηγόρων του στη Μελβούρνη, από όπου παρακολούθησε την ακρόαση για την υπόθεσή του.

Νωρίτερα, το δικαστήριο της Μελβούρνης δικαίωσε τον Νόβακ Τζόκοβιτς στη διαμάχη του με την κυβέρνηση της χώρας.

Η απόφαση που βγήκε λίγο πριν τις 8:30 το πρωί ώρα Ελλάδας (μεσημέρι στην Αυστραλία) έκρινε λανθασμένη την ανάκληση της βίζας του Σέρβου τενίστα, στον οποίο είχε απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Οι δικηγόροι του «Νόλε» ισχυρίστηκαν (καταθέτοντας και υπόμνημα 35 σελίδων) πως η ανάκληση της βίζας έγινε παράνομα, καθώς ο αθλητής είχε νοσήσει πρόσφατα και συνεπώς είχε δικαίωμα να ταξιδέψει στη χώρα, βάσει όσων είχαν ενημερωθεί οι τενίστες από τις αρμόδιες αρχές.

Ο δικαστής αποφάσισε να ενεργοποιηθεί εκ νέου η βίζα του Τζόκοβιτς, να ελευθερωθεί από το ξενοδοχείο κράτησης όπου βρισκόταν τις τελευταίες πέντε ημέρες μέσα σε 30 λεπτά από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του, αλλά και να καλυφθούν τα έξοδα της δίκης από την κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Πάντως ακόμη και τώρα δεν είναι 100% δεδομένη η συμμετοχή του εννιά φορές νικητή του Αυστραλιανού Open στο Grand Slam της Μελβούρνης, που αρχίζει στις 17 Ιανουαρίου. Όπως επισημαίνεται από ΜΜΕ της Αυστραλίας, το Υπουργείο Εσωτερικών και Μετανάστευσης της χώρας, έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την παρουσία του αθλητή στη χώρα και να… απαιτήσει την αποχώρησή του.

Όπως πάντως έκανε σαφές ο δικαστής, αν γίνει χρήση αυτής της «δύναμης» από την κυβέρνηση, ο Τζόκοβιτς βάσει κανονισμών δεν θα μπορεί να μπει στην Αυστραλία για μια τριετία.

(Επισκέψεις: 598 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend