Πολιτισμός

«Τσε: Ο Αργεντίνος» στην Καισαριανή

Την Παρασκευή 23 Νοέμβρη, με την ταινία «Τσε: Ο Αργεντίνος»1ο Μέρος, που προβάλλεται από την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής, συνεχίζεται το αφιέρωμα «Τσε Γκεβάρα: …Ο Άνθρωπος πίσω απ’ την εικόνα», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.

Στην προβολή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει μέλος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου, για την συμβολή του Τσε την κουβανική Επανάσταση.

Μέσα από αυτό το αφιέρωμα αναδεικνύονται η πραγματική προσωπικότητα του Τσε, η συνειδητή δράση του στην επαναστατική του πορεία.

90 χρόνια απ’ την γέννηση και 51 χρόνια απ’ τον θάνατο του Τσε Γκεβαρα.

Μια νηφάλια σπονδή απ’ την Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής στον χθόνιο θεό της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας , της επαναστατικής κατάκτησης.

Παρασκευή 23 Νοέμβρη

Τσε: Ο Αργεντίνος  – 1ο Μερος
του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο

Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135

Στο πρώτο μέρος η ταινία καταπιάνεται με τη περίοδο της Κουβανικής Επανάστασης και πιο συγκεκριμένα από τη πρώτη συνάντηση του νεαρού γιατρού Ernesto Guevara με τον Fidel Castro το 1955 στο Μεξικό και φτάνει μέχρι τη καθοριστική νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στη πόλη της Santa Clara που οδήγησε και στην φυγή του Προέδρου Batista από τη χώρα το 1959. Με την κατάκτηση της Σάντα Κλάρα, ο δρόμος για την πρωτεύουσα Αβάνα ήταν πλέον ελεύθερος. Ακολούθησαν και άλλες σημαντικές πολεμικές συγκρούσεις, πριν την τελική επικράτηση των ανταρτών.

Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται:

Παρασκευή 30 Νοέμβρη

Τσε: Ο Επαναστάτης  – 2ο Μερος
του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Με τους: Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κανών το 2008), Ροντρίγκο Σαντόρο, Ντέμιαν Μπισίρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο

Παραγωγή: 2008 / Διάρκεια 135′

Στο 2ο Μέρος η δράση μεταφέρεται στην Βολιβία όπου κατέφτασε ο Τσε το 1966 αφού παραιτήθηκε από κάθε του πολιτικό αξίωμα στη Κούβα, για να οργανώσει την αντίσταση κατά του Προέδρου Barrientos. Θα οργανώσει μια μικρή ομάδα από Κουβανούς συντρόφους και Βολιβιανούς νεοσύλλεκτους με σκοπό να ξεκινήσουν τη μεγάλη επανάσταση της Λατινικής Αμερικής. Η Βολιβιανή επιχείρηση είναι μια ιστορία θυσίας και ιδεαλισμού. Ένας ανταρτοπόλεμος που καταλήγει σε αποτυχία και οδηγεί τον Τσε στον θάνατο.

Οι προβολές έχουν ώρα έναρξης: 7.30 μ.μ.

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου Καισαριανής
(Βρυούλων 125 και Κλαζομενών)

Είσοδος: Ελεύθερη συνεισφορά 2 €

e-mail: [email protected]
Facebook: Σκοπευτήριο – Κινηματογραφική Λέσχη Καισαριανής
Τηλ. Επικοινωνίας: 697.39.99.219 – 697.91.19.018

(Επισκέψεις: 372 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend