Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τρεις πλειστηριασμοί σταμάτησαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Ο λαός σώζει το λαό από τα κοράκια!

Τρεις πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών, τρεις πλειστηριασμοί σε σπίτια βιοπαλαιστών (δύο και στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη) σταμάτησαν σήμερα..

Τρεις πλειστηριασμοί σπιτιών λαϊκών οικογενειών, τρεις πλειστηριασμοί σε σπίτια βιοπαλαιστών (δύο και στην Αθήνα και ένας στη Θεσσαλονίκη) σταμάτησαν σήμερα ύστερα από τις δυναμικές παρεμβάσεις του λαϊκού κινήματος. 

 

Στην Αθήνα… 

 

Συγκεκριμένα, διαμηνύοντας «Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός», έγιναν κινητοποιήσεις στην εταιρεία «do Value» το πρωί της Τετάρτης για την αναστολή δυο σημερινών προγραμματισμένων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών.

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν και οι δύο περιπτώσεις ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σπιτιών λαϊκών οικογενειών σταμάτησαν.

Στη μία περίπτωση, σωματεία και φορείς από το Μενίδι απαίτησαν να αποτραπεί ο πλειστηριασμός που απειλεί να πετάξει μια οικογένεια στον δρόμο. Πρόκειται για οικογένεια που ο πατέρας περιμένει να εκδοθεί η αναπηρική του σύνταξη και η μητέρα είναι άνεργη. Κινδυνεύουν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά τους να πεταχτούν στον δρόμο επειδή αδυνατούν να πληρώσουν προκαταβολικά 30.000 ευρώ, και δόση 1.500 ευρώ τον μήνα (!) που τους ζητάει η εταιρεία που διαχειρίζεται το δάνειο.

Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με την εταιρεία. Μετά από την παρέμβαση των φορέων ο πλειστηριασμός για την κατοικία της οικογένειας στο Μενίδι «πάγωσε». Το επόμενο διάστημα θα γίνει νέα συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί ένας διακανονισμός που να αντιστοιχεί στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε εδώ σήμερα», ξεκαθάρισαν οι φορείς και τόνισαν την ανάγκη να βρίσκονται σε ετοιμότητα τόσο για τη συγκεκριμένη όσο και για άλλες ανάλογες περιπτώσεις οικογενειών που κινδυνεύουν με πλειστηριασμούς. Την αλληλεγγύη τους έχουν εκφράσει το Παράρτημα Μενιδίου – Φυλής του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης», το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αχαρνών, το Παράρτημα Αχαρνών – Φυλής του ΕΣΥΝ, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αχαρνών, ο Σύλλογος Γυναικών Μενιδίου.

Στη δεύτερη περίπτωση κινητοποιήθηκαν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και Οδηγών στα Ταξί και διεκδίκησαν να σταματήσει ο πλειστηριασμός της κατοικίας συναδέλφου τους για επαγγελματικό δάνειο που είχε λάβει. Σύμφωνα με τις Επιτροπές Αγώνα, «η συγκεκριμένη περίπτωση, αφορά έναν βιοπαλαιστή ταξιτζή που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που περιήλθε, για λόγους υγείας, δεν του επέτρεψε να τακτοποιήσει τις τραπεζικές του υποχρεώσεις».

Αντιπροσωπεία τους είχε συνάντηση με την εταιρεία. Μετά από την παρέμβαση που έγινε ανεστάλη ο πλειστηριασμός. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ).

 

Στη Θεσσαλονίκη… 

 

Κάτω από την παρέμβαση σωματείων και φορέων της Θεσσαλονίκης αποτράπη προσωρινά η διενέργεια πλειστηριασμού σπιτιού λαϊκής οικογένειας. Συγκεκριμένα το πρωί της Τετάρτης έγινε κινητοποίηση στα γραφεία του Συμβολαιογραφείου που θα διενεργούσε πλειστηριασμό, στην οδό Βενιζέλου 43, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση έγινε μετά από κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, γιατί όπως επεσήμανε «άλλο ένα σπίτι λαϊκής οικογένειας βγαίνει σε πλειστηριασμό, άλλη μια οικογένεια με ανήλικο παιδί κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο, επειδή “έτσι λέει ο νόμος”».

«Η εταιρία Do Value προχωράει σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επειδή ο συνταξιούχος αυτοαπασχολούμενος είχε πάρει δάνειο 190.000 ευρώ, το οποίο εξυπηρετούσε κανονικά μέχρι το 2010, που λόγω της κρίσης άρχισε να μπαίνει στη δίνη της οικονομικής δυσχέρειας. Σήμερα έφτασε να οφείλει με τα πανωτόκια, 600.000 ευρώ. Η συναδέλφισσα γυναίκα του είναι εμποροϋπάλληλος σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ που εργάζεται 4ωρη και έχουν ένα ανήλικο παιδί, μαθητή γυμνασίου», σημειώνει η Ένωση.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψουμε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών λαϊκών οικογενειών, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, ενώ κάλεσε σε οργάνωση και συσπείρωση στα σωματεία, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, εξαιτίας του μεγάλου κύματος πλειστηριασμών και εξώσεων, πρόσθεσε νέα μέλη στη δύναμή της, από μαχόμενους νομικούς, συνδικάτα που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό κλάδο και άλλους συνδικαλιστές, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα:

Του ΠΑΜΕ: 2103833786 και 2103301847

Της Επιτροπής: 6974010107 και 6945757855

Και στο email: [email protected]

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις