Διεθνή

Τραμπ: Ετοιμάζει απονομή χάριτος σε ένστολους φονιάδες καταδικασμένους για εγκλήματα πολέμου!

Να δώσει «χάρη» σε ένστολους στυγνούς φονιάδες αμάχων ετοιμάζεται ο Τραμπ. Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε τη συγκρότηση φακέλων για την απονομή χάριτος σε πολλά μέλη των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων οι οποίοι κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ανέφεραν το Σάββατο οι New York Times.

Πέρα από τις μαζικές δολοφονίες των αμάχων στη διάρκεια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, τώρα ο Τραμπ χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα ετοιμάζεται να αθωώσει εγκληματίες πολέμου.

 Μάλιστα ο Αμερικάνος πρόεδρος ζήτησε την επίσπευση των αναγκαίων γραφειοκρατικών διαδικασιών, υποδεικνύοντας ότι σκέφτεται να δώσει χάρη στους ένστολους την «Memorial Day» στις 27 Μάη, σύμφωνα με τους Times.

Μία από τις περιπτώσεις αυτές αφορά τον αρχηγό ειδικών επιχειρήσεων Έντουαρντ Γκάλαχερ του επίλεκτου σώματος των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Navy Seals, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να δικαστεί τις ερχόμενες εβδομάδες με κατηγορίες ότι πυροβόλησε άοπλους αμάχους και σκότωσε έναν αιχμάλωτο εχθρικών δυνάμεων με ένα μαχαίρι όταν υπηρετούσε στο Ιράκ.

Το ενδεχόμενο αυτό έχει προκαλέσει ήδη αντιδράσεις – ακόμη και σε αστούς πολιτικούς – με νομικούς εμπειρογνώμονες να υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί στην πρόσφατη ιστορία των ΗΠΑ και θα μπορούσε να φαλκιδεύουν τη νομιμότητα του στρατιωτικού νόμου.

 

(Επισκέψεις: 229 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend