Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Τραγουδάμε για τη Γάζα – Τραγουδάμε για την Παλαιστίνη»

Σάββατο 2 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. -- Studio new star art cinema, Σταυροπούλου 33, Αθήνα, πλατεία Αμερικής

Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα το κράτος-απαρντχάιντ του Ισραήλ έχει κινητοποιήσει την θηριώδη πολεμική του μηχανή σε μία πρωτοφανή σε ένταση και κλίμακα επίθεση εναντίον των Παλαιστινιακών πληθυσμών στα κατεχόμενα εδάφη, Γάζα και Δυτική Όχθη. Ήδη μετά την πρώτη μόλις εβδομάδα των βομβαρδισμών εκτιμάται ότι το 45% των οικιστικών μονάδων της Γάζας έχει καταστραφεί. Η πολιορκημένη Λωρίδα έχει αποκλειστεί από καθαρό νερό, ηλεκτρικό, φάρμακα και τρόφιμα και την επικοινωνία με το υπόλοιπο κόσμο. Τα ελάχιστα φορτηγά που μπαίνουν από την Ράφα όχι μόνο είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τις ανάγκες του πληθυσμού αλλά και χρησιμοποιούνται από τον Ισραηλινό στρατό ως δούρειοι ίπποι για  να διεισδύσει στους καταυλισμούς. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 14 χιλιάδες – το ένα τρίτο από αυτούς παιδιά- και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακόμα βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Πόσοι είναι οι τραυματίες; Δεν υπάρχει ασφαλές μέρος στη Γάζα να καταφύγει κανείς: νοσοκομεία, τζαμιά και εκκλησίες, σχολεία και υπηρεσίες του ΟΗΕ, κρατικά και δημοτικά κτίρια βομβαρδίζονται δίχως διάκριση. Οι γιατροί δολοφονούνται μέσα στα νοσοκομεία από ελεύθερους σκοπευτές και οι δημοσιογράφοι, πάνω από 40 μέχρι στιγμής, μαζί με τις οικογένειές τους από τους στοχευμένους βομβαρδισμούς στα σπίτια τους. Αλλά και στην Δυτική όχθη συντελείται -σε μικρότερη κλίμακα- το ίδιο έγκλημα. Οι φανατικοί έποικοι μαζί με τον στρατό σκορπάνε τον τρόμο και την καταστροφή: πάνω από 140 νεκροί ήδη και περισσότερα από 45 Παλαιστινιακά χωριά έχουν εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους τους  από τον φόβο των εποίκων, οι οποίοι απαγάγουν παιδιά και ζητάνε μετά από τις οικογένειές τους να γίνουν καταδότες. Με λίγα λόγια οι Παλαιστίνιοι αντιμετωπίζουν μια ακόμα καταστροφή όμοια με το 1948 και το 1967 όπου πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι οδηγήθηκαν στην προσφυγιά σε στρατόπεδα στον Λίβανο, στην Ιορδανία και (το 1948) στα κατεχόμενα, μόνο πιο αιματηρή και αδυσώπητη αυτή τη φορά.

Δεν μπορούμε να σταθούμε αμέτοχοι και σιωπηλοί σε αυτή την συντελούμενη γενοκτονία, σε αυτό το σφαγείο ανθρώπων και συνειδήσεων. Η χειρότερη γωνιά της κόλασης είναι φυλαγμένη για αυτούς που σιώπησαν μπροστά στο έγκλημα μας λέει ο Δάντης στη «Θεία Κωμωδία».

Στη συνάντηση χορωδιών Σάββατο 2 Δεκεμβρίου ωρα 19.00 ενώνουμε τις φωνές μας με τα εκατομμύρια των ελεύθερων ανθρώπων,  φίλων της Δικαιοσύνης σε όλο τον κόσμο, σε μία ειρηνική συναυλία ζητώντας  άμεση παύση των εχθροπραξιών – εκεχειρία, άμεση συνδρομή στις ανάγκες του καθημαγμένου Παλαιστινιακού λαού και ανακούφιση των πληγέντων, επιστροφή με ασφάλεια των διωγμένων στις εστίες τους – ανοικοδόμηση της Γάζας και πολιτική λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος: οι Παλαιστίνιοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ισραηλινούς σε εξασφάλιση μιας εθνικής εστίας που στερούνται εδώ και 75 χρόνια.

Συμμετέχουν :

          Χορωδία η Ροδιά
          Χορωδία Περπερούνα
          Χορωδία
String Theory
          Χορωδία ΚΕΜΦΑ
          Χορωδία Γιαγιά Ιτιά
Και το  Χορευτικό συγκρότημα Παλαιστινιακής Παροικίας Αθήνας

 

Σχετικά θέματα