Πολιτισμός

Το ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια ΣΕΗ», του Λεωνίδα Βαρδαρού, σε πρώτη προβολή

Σήμερα Δευτέρα 5 Φλεβάρη στον κινηματογράφο Τριανόν στις 8.00 μ.μ. ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «100 χρόνια ΣΕΗ», σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Βαρδαρού, πρώην Προέδρου του ΣΕΗ, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων ζωής και δράσης του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Ενα ντοκιμαντέρ ιστορικής μνήμης και αξίας, αλλά και μια  παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και τον πολιτισμό της χώρας μας.

Η ζωή  του Σωματείου, χέρι – χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου,  από το 1917 έως και σήμερα, ξεδιπλώνεται μέσα από προσωπικές εμπειρίες ηθοποιών και σπάνιο αρχειακό υλικό, σε πρώτη προβολή.

Το ταξίδι του εορτασμού ξεκίνησε στις 30 Γενάρη 2017, στην «Τεχνοπόλις» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Διακήρυξης για τα 100 χρόνια του ΣΕΗ (1917 – 2017).

Ακολούθησε, με μεγάλη επιτυχία, στις 13-26 Μάρτη Έκθεση με αρχειακό υλικό από όλη την 100χρονη ιστορία του ΣΕΗ, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων, στο Θησείο.

Τον Μάη, και για 13 μέρες (4-18 Μάη 2017), πραγματοποιήθηκε το 4ο Φεστιβάλ ΟΕΘ-ΣΕΗ, στο θέατρο “Γκλόρια”, με την συμμετοχή 14 θιάσων.

Την Κυριακή 18 Ιούνη διοργανώθηκε Ιστορικός Περίπατος σε κεντρικά και συμβολικά σημεία του κέντρου της Αθήνας, σημεία-σταθμοί στην 100χρονη ιστορία του ΣΕΗ, με τη συμμετοχή δεκάδων ηθοποιών και άλλων ανθρώπων των Τεχνών, οι οποίοι μίλησαν για το χθες, το σήμερα και το αύριο του ΣΕΗ.

Στο ξεκίνημα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια, η  Διοίκηση του Σωματείου τόνισε:  «Διδασκόμαστε, εμπνεόμαστε από την πολύτιμη ιστορία του Σωματείου μας, την προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες και την τέχνη, την ασίγαστη πάλη του για να μπορεί να υπάρχει το επάγγελμα του ηθοποιού».

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με την προβολή του ντοκιμαντέρ

«100 Χρόνια ΣΕΗ»

στον κινηματογράφο Τριανόν
(Κοδριγκτώνος 21, πλ. Βικτωρίας, Αθήνα)

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018 – στις 20.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ

Απελευθέρωση. Οι ηθοποιοί στην πρώτη γραμμή. Διακρίνονται οι ηθοποιοί Καίτη Ντιριντάουα, η Αννα Λώρη και ο Σπ. Πατρίκιος, πρόεδρος τότε του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ριζοσπάστης 29.1.2017, από το Αρχείο ΣΕΗ)

 

 

(Επισκέψεις: 71 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend