Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Το facebook λογοκρίνει φωτό και ρεπορτάζ για τους ξεγυμνωμένους μετανάστες στον Εβρο!

Η φωτογραφία των ξεγυμνωμένων μεταναστών στον Εβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν (!) σαν “σεξιστικού περιεχομένου” (!) από το facebook..

Η φωτογραφία των ξεγυμνωμένων μεταναστών στον Εβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν (!) σαν “σεξιστικού περιεχομένου” (!) από το facebook και επιβλήθηκαν ποινές σε χρήστες που ανάρτησαν τα ρεπορτάζ!

Οι διαχειριστές του δικτύου έφτασαν μάλιστα και στο σημείο να αναφέρουν ότι ο 902.gr δεν είναι… αξιόπιστος επειδή ακριβώς έφερε στο φως το έγκλημα κατά των μεταναστών καλώντας τους χρήστες να τον αποφεύγουν! 

Ανάλογες “ποινές” επιβλήθηκαν και στον Ημεροδρόμο καθώς και στους διαχειριστές της σελίδας μας λόγω του ίδιου λόγου:

Αλήθεια, τύποι όπως τα Ellinika Hoaxes που συνεργάζονται με το facebook δεν ξέρουν τίποτα για την αθλιότητα;

902: ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ :Το Facebook λογόκρινε σαν …σεξιστικό ρεπορτάζ του 902.gr για τους ξεγυμνωμένους μετανάστες!

Στο ρεπορτάζ του για το θέμα, ο 902 σημειώνει:  

Αλγεινή εντύπωση, τουλάχιστον, προκαλεί το πρόσχημα του Facebook για να λογοκρίνει το δημοσίευμα του 902.gr και την φωτογραφία με τους δεκάδες ξεγυμνωμένους μετανάστες στον Εβρο. 

Εφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως είναι «σεξιστικού περιεχομένου» η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας που δείχνει τη γύμνια και τη σαπίλα του καπιταλισμού, το δράμα και τον εξευτελισμό των ξεριζωμένων από τη φτώχεια και τις επεμβάσεις…

Με βάση αυτόν τον ανήκουστο ισχυρισμό επιβλήθηκαν και ποινές σε χρήστες που ανάρτησαν το ρεπορτάζ του 902.gr.

 

Μάλιστα το facebook επέβαλε ποινές σε χρήστες που ανάρτησαν το ρεπορτάζ όπως στον «Ημεροδρόμο» του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου.

Άθλια και ρατσιστική είναι η πολιτική του facebook που μέσω των ban (απαγορεύσεων) νομίζουν ότι θα κρυφτούν τα εγκλήματα σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων!

 

Μπογιόπουλος: Η λογοκρισία του facebook και οι “χωροφύλακες” των Ellinika Hoaxes

Η φωτογραφία των ξεγυμνωμένων μεταναστών στον Εβρο και τα σχετικά ρεπορτάζ λογοκρίθηκαν σαν «σεξιστικού περιεχομένου» από το facebook και επιβλήθηκαν ποινές σε χρήστες που ανάρτησαν τα ρεπορτάζ, ανέφερε ο Νίκος Μπογιόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Πηγη: Real.gr

Όπως είπε «έφτασαν δε στο σημείο να κάνουν ανακοινώσεις ότι ο “902” για παράδειγμα ή ο “Ημεροδρόμος”, ο δικός μου, είναι αναξιόπιστα μέσα. «Εδώ πια έχουμε δύο τεράστια προβλήματα. Το ένα πρόβλημα είναι ο δημόσιος χώρος που λέγεται ίντερνετ, να τον έχουν καπηλευτεί αυτές οι πολυεθνικές και να παίζουν τον ρόλο του “σερίφη” της είδησης και της πληροφορίας» είπε και πρόσθεσε ότι το δεύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής: «Εδώ υπάρχει μια εταιρεία στην Ελλάδα, η “Ellinika Hoaxes”. Αυτοί οι τύποι λοιπόν παριστάνουν τους ελεγκτές, τους νωματάρχες, τους νταβατζήδες, τους χωροφύλακες της πληροφορίας που διακινείται στο διαδίκτυο και στο facebook» ανέφερε.

Όπως σημείωσε, αυτό που πρέπει να γίνει αυτή την ώρα είναι: «Η ελληνική κυβέρνηση, συντεταγμένα η ελληνική πολιτεία, το ελληνικό κράτος, όποια κι αν είναι αυτή η πολυεθνική, το facebook, να πει “ώπα, υπάρχει κι ένα όριο”, το οποίο τίθεται από τη στιγμή που τέτοια ζητήματα άπτονται και διακρατικών σχέσεων. Το δεύτερο είναι, οι ενώσεις οι δημοσιογραφικές, οι ενώσεις οι πανεπιστημιακές, οι ενώσεις, οι φορείς που έχουν να κάνουν με την ενημέρωση του κόσμου, με τον Τύπο, να συναντηθούμε και να πούμε, ότι δεν μπορεί μια εταιρεία όπως είναι τα Εllinika Hοaxes να παριστάνει τον νωματάρχη και χωροφύλακα στην Ελλάδα».

Όπως ανέφερε, ο επικεφαλής των Ellinika Hοaxes είναι ένας απόστρατος αξιωματικός, πρώην ναρκαλιευτής.

«Σε κάθε περίπτωση εδώ έχουμε ένα ακόμα τρανταχτό δείγμα του τρόπου με τον οποίο έχει αφεθεί στα χέρια, ανίδεων, ανίκανων και άχρηστων το ζήτημα της πληροφόρησης του κόσμου. Εδώ πρέπει καταρχάς να υπάρξει άρση όλων αυτών των ποινών σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Εδώ θα πρέπει να επέμβει άμεσα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το κράτος και εν πάσει περιπτώσει και η κυβέρνηση και από εκεί και πέρα να μπει ένα τέλος στην ιστορία με τη συγκεκριμένη εταιρεία, τα Εllinika Ηoaxes που ξαναλέω παίζουν τον ρόλο ενός χωροφύλακα που έχει την εγκεφαλική ευφυΐα ενωματάρχη της Κουτσούφιανης, της δεκαετίας του ’50», κατέληξε.

 

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις