Απόψεις

Το δηλητήριο του εθνικισμού τρέφεται με αίμα

Τα στοιχεία για τις συνθήκες θανάτου του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα είναι αρκετά, πλέον, (δείτε εδώ κι εδώ) αλλά είναι ακόμα περισσότερα εκείνα που μένουν να εξακριβωθούν και να διαλευκανθούν. 

Τα πολλά λόγια και οι εύκολες κρίσεις, τη δεδομένη στιγμή, έχουν πάρα πολλούς κινδύνους. Η ψυχραιμία και η πολιτική ψυχραιμία  ταυτίζονται αυτές τις ώρες. Τα ίδια τα γεγονότα που έχουν δημοσιευθεί, από διαφορετικές πηγές, δείχνουν ότι ορισμένα κέντρα – στην Ελλάδα και στην Αλβανία – εκμεταλλεύονται τον θάνατο.  

Εκείνοι που βρήκαν ευκαιρία να «μιλήσουν» είναι οι εθνικιστικές, αλλά και οι φασιστικές δυνάμεις και από τις δύο χώρες (και από την Ελλάδα και από την Αλβανία).  Το δηλητήριο του εθνικισμού, που μετατρέπεται αστραπιαία σε δηλητήριο του φασισμού, δεν πρέπει να μετατραπεί σε «στοιχείο» της υπόθεσης. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, στη χώρα μας, οι ναζί της Χρυσής Αυγής εκμεταλλεύονται για τους δικούς τους λόγους το γεγονός, από την πρώτη στιγμή. Αξιοσημείωτο, δε, είναι πως ακόμα πιο προωθημένοι είναι οι διάφοροι Φαήλοι που βγήκαν – έτσι «απλά» – να προτείνουν η Ελληνική Αεροπορία  «να ισοπεδώσει το διοικητήριο και το στρατόπεδο των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας». 

Είναι ξεκάθαρο πως το δηλητήριο του εθνικισμού (και στις δύο χώρες) πάλι τρέφεται με αίμα.

Θα επανέλθουμε. 

(Επισκέψεις: 1.315 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend