Πολιτική

Tην πλήρη εφαρμογή της ΝΑΤΟϊκής Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Μητσοτάκης

Tην πλήρη αποδοχή και πίστη, από πλευράς της κυβέρνησης της ΝΔ, στη Συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Μπενταρόφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου, δείχνοντας έτσι την προσήλωση στα ευρωενωσιακά σχέδια ένταξης της γειτονικής χώρας και γενικότερα των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο προώθησης των αμερικανοΝΑΤΟικών και ευρωενωσιακών συμφερόντων στην περιοχή, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε κατά τη συνομιλία που είχαν κατά την έναρξη της συνάντησης πως «αποδίδουμε μεγάλη σημασία, όπως γνωρίζετε, στην ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων, αλλά και στην προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας για τη Βόρεια Μακεδονία». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη συνάντηση ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως «η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και η υποστήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας συναρτώνται απολύτως με την πλήρη, συνεπή και καλή τη πίστει εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης». 

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά η σύμπλευση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο «μεντεσέ» της Ελλάδας για λογαριασμό των σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ, καθώς μέχρι πρότινος η ΝΔ δήλωνε την εναντίωσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, συμφώνησαν στην ανάγκη εμβάθυνσης και διεύρυνσης της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων, της Ενέργειας και της συνδεσιμότητας. Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 112 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend