Κοινωνία

Την περίοδο του τέταρτου κύματος μόνο η χώρα μας θρηνεί εκατόμβες νεκρών

Συγκριτική παρουσίαση με τις πολυπληθέστερες χώρες της ΕΕ

Από eksegersi.gr

H κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να συσκοτίσει την εγκληματική πολιτική της, έριξε στα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης τη γραμμή να «λανσάρουν» στο «πόπολο» τη θεωρία ότι οι εκατόμβες νεκρών που θρηνεί καθημερινά ο ελληνικός λαός δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, πλήττονται και οι αναπτυγμένες χώρες της ΕΕ, ακόμα και η ιμπεριαλιστική Γερμανία. 

Ομως, η κατάσταση στη συντριπτική πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ είναι τελείως διαφορετική. Δεν πλήττονται πια από εκατόμβες νεκρών, όπως στο παρελθόν (κορυφαίο παράδειγμα το Μπέργκαμο της Ιταλίας),  και όπως συμβαίνει και πάλι στη χώρα μας. Αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό που γίνεται σε ευρεία έκταση σε αυτές τις χώρες, σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπου η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και στο χειρισμό του εμβολιασμού και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ασκήθηκε χέρι-χέρι με τη σκοταδιστική εγκληματική πολιτική του ιερατείου.

Αρκεί μια σύγκριση των επίσημων στοιχείων του τελευταίου χρονικού διαστήματος για να κάνει σκόνη τη βρόμικη προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των «πετσωμένων» ΜΜΕ. Οι πίνακες που ακολουθούν περιλαμβάνουν στοιχεία από το Worldometer και από τον ΕΟΔΥ, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και των νεκρών για  την περίοδο από τις 22 Οκτώβρη μέχρι τις 4 Νοέμβρη σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βρετανία.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών στις έξι χώρες καταγράφεται στους έξι πίνακες που ακολουθούν.

Στον Πίνακα 7 καταγράφονται οι πληθυσμοί των έξι χωρών και η σχέση που έχει ο πληθυσμός κάθε χώρας με τον πληθυσμό της Ελλάδας, ο οποίος λαμβάνεται ως μονάδα μέτρησης. Π.χ. ο πληθυσμός της Γερμανίας είναι 7,74 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας κ.ο.κ. Αυτές οι χώρες, άλλωστε, είναι οι πολυπληθέστερες της ΕΕ.

Στον Πίνακα 8 καταγράφεται ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και νεκρών και στις έξι χώρες και στον Πίνακα 9 ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων και νεκρών στις πέντε πολυπληθείς ευρωπαϊκές χώρες, με αναγωγή στον πληθυσμό της Ελλάδας.

Ο τελευταίος Πίνακας δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: μόνο η χώρα μας πλήττεται σφοδρά στο τέταρτο κύμα από την πανδημία του κοροναϊού

Με αναγωγή στον πληθυσμό της Ελλάδας, η Γερμανία έχει κάτι λιγότερο από 9 νεκρούς κατά μέσο όρο την ημέρα, η Γαλλία κάτι λιγότερο από 5, η Ιταλία κάτι λιγότερο από 7, η Ισπανία 8, η Βρετανία λιγότερους από 27, όταν η Ελλάδα ξεπερνά κατά τι τους 45 νεκρούς την ημέρα κατά μέσο όρο! Μιλάμε για αβυσσαλέες διαφορές, ακόμη και με τη Βρετανία!

Ακόμα και στον μέσο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, η χώρα μας έχει πολλαπλάσια από τις υπόλοιπες (με εξαίρεση τη Βρετανία). Η Ελλάδα έχει σχεδόν διπλάσια κρούσματα από τη Γερμανία, σχεδόν πενταπλάσια από τη Γαλλία, σχεδόν εξαπλάσια από την Ιταλία, σχεδόν εννιαπλάσια από την Ισπανία! Αν σκεφτούμε ότι σ’ αυτές τις χώρες οι καιρικές συνθήκες είναι πολύ χειρότερες σε σχέση με τη χώρα μας (εμείς εδώ ακόμα καθόμαστε έξω), τα πράγματα γίνονται πιο τραγικά.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα. Τι περιμένει την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα εργαζόμενα στρώματα, γιατί οι αστοί μια χαρά έχουν μάθει να προφυλάσσονται (αυτοί ούτε δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε «παστώνονται» στο μετρό και στα λεωφορεία, αστικά και εταιρικά, ούτε μένουν σε συνθήκες «εφτά νομά σ’ ένα δωμά»). Αν θέλουμε να σταματήσουμε την κατηφόρα και ν’ αποφύγουμε τα πολύ χειρότερα, πρέπει να κάνουμε υπόθεσή μας την αντιμετώπιση της πανδημίας και να στρατευθούμε στην υπόθεση του καθολικού εμβολιασμού του λαού μας.

(Επισκέψεις: 3.263 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend