Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Την Πέμπτη η δίκη των φοιτητών για την κινητοποίηση στο άγαλμα του Τρούμαν

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών, που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική κινητοποίηση..

Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η δίκη των δύο αγωνιστών φοιτητών, που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων, μαθητών και εργαζομένων στις 16 Απρίλη του 2018.

Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν μαχητική απάντηση με την παρουσία τους στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 9 π.μ. στο κτίριο 7 απευθύνει το ΠΑΜΕ σημειώνοντας: «Την Πέμπτη 7 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής δίκη των νεολαίων αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στο Άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ – Τουρκίας στη Συρία. Με τα γνωστά κατασκευασμένα κατηγορητήρια που παραγγέλλει η Πρεσβεία των ΗΠΑ, η κυβέρνηση Ν.Δ., συνεχίζοντας τη δουλειά που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει όσους αντιπαλεύουν τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος των λαών. Για αυτό στοχοποιούν τη λαϊκή αντίσταση και διώκουν όσους αγωνίζονται με συλλήψεις, δίκες και διώξεις».

Σε κινητοποίηση στις 8.30 π.μ. καλούν και φοιτητικοί σύλλογοι. Μέχρι στιγμής, την κινητοποίηση στηρίζουν οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Φυσικού του ΕΚΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ και ΣΕΤ του ΠαΔΑ. Με το ψήφισμά τους, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απαιτούν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών, καλούν τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους τους και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις επεμβάσεις και την εμπλοκή της χώρας.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!», τονίζουν και αφού υπενθυμίζουν το ιστορικό της υπόθεσης, σημειώνουν πως «ένα χρόνο μετά την εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα, την πρωτοφανή καταστολή από την κυβέρνηση των αγώνων φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας μας σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο, μπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε επικίνδυνα σχέδια.

Θέλουν όποιον δεν συμβιβάζεται, όποιον δεν δέχεται η χώρα του να συμμετέχει σε πολεμικές επεμβάσεις, να είναι με σκυμμένο το κεφάλι! Χτυπούν όποιον δεν συνηγορεί στο σφαγίασμα αθώων ανθρώπων. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, τώρα της ΝΔ σέρνουν, εδώ και ένα χρόνο, σε δίκη τους δύο συμφοιτητές μας με ανυπόστατες κατηγορίες, επειδή τόλμησαν να αμφισβητήσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδιά της με τους φονιάδες των λαών, να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο!

Είναι βαθιά γελασμένοι! Ο αυταρχισμός και οι άδικες διώξεις δεν μας φοβίζουν!».

Ήταν μια μαζική κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στη Συρία και τη συμμετοχή της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα επικίνδυνα σχέδια στην περιοχή, που είχε χτυπηθεί άγρια από τα ΜΑΤ. Μάλιστα, η κυβέρνηση επιστράτευσε τις ισχυρές δυνάμεις καταστολής για να προστατέψει το άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν, το οποίο διαδηλωτές επιχείρησαν συμβολικά να αποκαθηλώσουν.

Στον απολογισμό της άγριας καταστολής περιλαμβάνονταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, τα κατάγματα, τα ανοιγμένα κεφάλια με θλαστικά τραύματα. Και προφανώς η προσαγωγή και σύλληψη των δύο τραυματισμένων φοιτητών που παραπέμφθηκαν σε δίκη με αστήρικτες και βαρύτατες κατηγορίες.

Από την πρώτη στιγμή είχε εκφραστεί κύμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές, ενώ στο πλάι τους βρέθηκαν την ίδια μέρα, επί ώρες έξω από τη ΓΑΔΑ, εκατοντάδες φοιτητές και εργαζόμενοι απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή τους.

Θυμίζουμε ότι την επόμενη μέρα της κινητοποίησης, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, πραγματοποίησε επιτόπου «επιθεώρηση» στο άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν και ποζάροντας καμαρωτός στο σημείο που λίγες ώρες πριν μάτωναν οι φοιτητές, δήλωνε: «…Πέρασα να ελέγξω το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας και μία υπενθύμιση για τη γενναιοδωρία του αμερικανικού λαού στη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας»…

Πηγή: 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις