Κοινωνία

Την 1η Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των συλληφθέντων στα Σεπόλια

Ξεκίνησε σήμερα η δίκη κατά των συλληφθέντων της 17ης Νοέμβρη 2020, έπειτα από ακόμη ένα άνευ προηγουμένου όργιο αστυνομικής βίας στα Σεπόλια.

Σήμερα ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστούν δύο υποθέσεις. Η πρώτη κατά του Ορέστη Καττή, ο οποίος έπεσε θύμα ακραίας αστυνομικής βίας μαζί με όλη την οικογένειά του και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων κατά της διασποράς κορωνοϊού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Η δεύτερη αφορούσε άλλους τρεις, ανάμεσά του η αδερφή του Καττή, Λυδία, η οποία επίσης έπεσε θύμα της βίας των αστυνομικών μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα της, οι οποίοι κατηγορούνται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας (του αστυνομικού τμήματος).

Η συνήγορος των δύο αδελφιών ζήτησε τη συνεκδίκαση των δύο υποθέσεων και το αίτημά της έγινε δεκτό. Υπάρχουν τέσσερις μάρτυρες κατηγορίας, όλοι τους αστυνομικοί, και δεκαεπτά μάρτυρες υπεράσπισης. Η δίκη ξεκίνησε ωστόσο διακόπηκε για την 1η Νοεμβρίου λόγω τήρησης του ωραρίου από τη γραμματέα της έδρας. 

Ξεκίνησε, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η κατάθεση ενός αστυνομικού, μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος ήταν στην ομάδα ΔΡΑΣΗ που συνέλαβε τον Καττή. Έξω από τα δικαστήριο της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης τους διωκόμενους, καθώς αρκετές οργανώσεις είχαν απευθύνει καλέσματα. Πηγή: efsyn.gr

(Επισκέψεις: 136 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend