Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Ερντογάν ενόψει τουρκικής εισβολής στην Συρία

Επιβεβαιώνει ο Λευκός Οίκος πως επίκειται εισβολή της Τουρκίας στη Συρία και όλα δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον δεν έχει αντίρρηση. Το θέμα συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Κυριακής, ενώ την ίδια μέρα η Αγκυρα μετακίνησε στρατεύματα στα σύνορα με τη Συρία.

Αμέσως μετά ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα συμμετέχουν στην «επιχείρηση», ενώ κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δεν θα βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή όπου θα εισβάλουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αναφέρει ακόμα πως η Τουρκία θα καταστεί υπεύθυνη για όλους τους στρατιώτες του ΙΚ στην περιοχή που έχουν αιχμαλωτιστεί την τελευταία διετία εάν κυριεύσει τη βόρεια Συρία, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ δεν σκοπεύουν να αναλάβουν τη διαχείριση της κράτησής τους, καθώς κάτι τέτοιο «θα μπορούσε να διαρκέσει πολλά χρόνια και να έχει μεγάλο κόστος για τους φορολογούμενους των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

(Επισκέψεις: 243 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend