Πολιτική

Τι… δεν ήξεραν οι ναζιστόκοτες όταν πυροβολούσαν για το χουντοκάθαρμα Ντερτιλή

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στον καθένα επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, για τους πυροβολισμούς στην κηδεία του χουντοκαθάρματος Νίκου Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013.

Τα δύο ναζίδια, τα οποία δικάζονται και ως μέλη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, δεν ήταν στο δικαστήριο αλλά η υπεράσπιση τους είχε… επιχειρήματα:

Ζήτησε την απαλλαγή τους λόγω «νομικής πλάνης»! Όπως είπαν οι δικηγόροι τους «θεώρησαν πως δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», αφού «σε περιοχές της χώρας οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο»!

Εδώ που τα λέμε είναι το επιχείρημα είναι… λογικό για ναζί.

Τα ναζίδια… δεν ξέρουν τίποτα ούτε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ούτε για τη δολοφονία του Λουκμάν. «Νομική πλάνη» κι εκεί… 

Το θέμα των ναζιδίων δεν ήταν γιατί πυροβόλησαν υπέρ ενός εγκληματία χουντικού, όπως ο Ντερτιλής, αλλά το σημείο που το έκαναν. Ενδεχομένως αν ήταν σε περιοχή της χώρας που οι «πυροβολισμοί αποτελούν έθιμο» θα άδειαζαν κι άλλα πιστόλια για να τιμήσουν ένα από τα ινδάλματα του αρχιναζί Μιχαλολιάκου.

Ο αρχιναζί με το χουντο-κάθαρμα Ντερτιλή 

Στη φωτογραφία αριστερά ο Ντερτιλής (ο ταγματάρχης που το μεσημέρι της 18ης Νοέμβρη 1973 έβγαλε από το μπουφάν το περίστροφο και πυροβόλησε έναν νεαρό, το χουντοκάθαρμα που είπε στη συνέχεια: «Με παραδέχεσαι, ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μία στο κεφάλι!» [από την περιγραφή του 21 ετών τότε οδηγού του Αντώνη Αγριτέλη]) σε χουντική δολοφονική δράση.

Στη φωτογραφία δεξιά ο Μιχαλολιάκος κρατάει στοργικά το χέρι του Ντερτιλή (Δεκέμβριος 2012).

 

 

 

(Επισκέψεις: 2.630 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend