Κοινωνία

«Τι δεν είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας»…

Αποκαλυπτική ανακοίνωση της Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)

Ένα προς ένα παραθέτει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)  τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τα οποία κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο, στις αρχές Σεπτέμβρη, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είχε δηλώσει «όλα καλά, κανένα πρόβλημα». Αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ, αποτελούμενη από την πρόεδρο και τον γγ της, επισκέφτηκε το νοσοκομείο στις 8 Οκτώβρη και πήρε μέρος στη συνέλευση της τοπικής Ένωσης Γιατρών (Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών Μεσσηνίας).

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε επισκεφθεί το Νοσοκομείο της Καλαμάτας και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα, η οποία φυσικά δεν καταδέχτηκε καν να μιλήσει με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών», σημειώνει η Ομοσπονδία, παρουσιάζοντας «τι δεν είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας».

Συγκεκριμένα, «σε σύνολο 124 οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ, υπηρετούν μόνο 67 μόνιμοι και 30 επικουρικοί συνάδελφοι. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και για τις λίγες προκηρύξεις μόνιμων οργανικών θέσεων που έχουν γίνει, υπάρχει απαράδεκτη κωλυσιεργία από τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Υπάρχουν θέσεις που η υποβολή υποψηφιοτήτων έχει λήξει από τον Μάρτιο και δεν έχει ακόμα καν συγκληθεί το Συμβούλιο Επιλογής, ενώ υπάρχουν και προκηρύξεις του 2018 των οποίων η τύχη αγνοείται».

«Στη συνέλευση των γιατρών», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ, «εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων για την τραγική υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας, αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης της τραγικής κατάστασης τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και από τη διοίκηση του νοσοκομείου και της 6ης ΥΠΕ. Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός για τους τρόπους διεκδίκησης λύσεων τόσο για τα προβλήματα του νοσοκομείου όσο και για τα κλαδικά θέματα των νοσοκομειακών γιατρών».

Αποφασίστηκε, συνεχίζει η Ομοσπονδία, «η Ένωση να πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να ενημερωθούν τα Σωματεία, οι μαζικοί φορείς, ο λαός της περιοχής, να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου και οι επιπτώσεις τους στους ασθενείς, να εκφραστεί η αλληλεγγύη στον αγώνα των γιατρών και των υπόλοιπων υγειονομικών του νοσοκομείου, να αναπτυχθεί κοινός αγωνιστικός βηματισμός για την ανάπτυξη και στελέχωση του νοσοκομείου με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των υγειονομικών».

Ιδιαίτερα, υπογραμμίζει, «συζητήθηκε η προετοιμασία και η οργάνωση της πανυγειονομικής απεργίας στις 21/10».

Η ΟΕΝΓΕ, καταλήγει, «θα είναι και το επόμενο διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με το Σωματείο Γιατρών Μεσσηνίας όπως άλλωστε είναι και με όλες τις Ενώσεις-μέλη της. Θα απαιτήσει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου και της ΟΕΝΓΕ για τα οξυμένα προβλήματα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας».

(Επισκέψεις: 148 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend