Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Την Τρίτη το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα – Στο πλευρό τους εργατικά Σωματεία της Αττικής

Εντείνονται οι προετοιμασίες των αγροτών στα μπλόκα για τη μεγάλη αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φλεβάρη, με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο..

Εντείνονται οι προετοιμασίες των αγροτών στα μπλόκα για τη μεγάλη αγωνιστική κάθοδο στην Αθήνα, την Τρίτη 20 Φλεβάρη, με το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., ενώ η προσυγκέντρωση των αγροτών θα γίνει στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Προετοιμάζοντας το πανελλαδικό συλλαλητήριο, συνεχίζονται οι αποκλεισμοί δρόμων, τελωνείων και άλλες αγωνιστικές δράσεις των αγροτών σε όλη τη χώρα. 

«Όλοι μαζί στο Σύνταγμα», είναι το μήνυμα που στέλνουν αγροτικοί σύλλογοι και Ομοσπονδίες που οργανώνουν το συλλαλητήριο, καλώντας τους εργατοϋπαλλήλους και όλο τον λαό της Αθήνας να σταθούν δίπλα τους στον δίκαιο αγώνα που δίνουν. Κάλεσμα που ήδη έχει βρει ανταπόκριση, αφού σωματεία οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο υποδοχής, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα

Οι αγρότες αναδεικνύουν αυτά που τους ενώνουν με τους εργαζόμενους της πόλης, αφού οι διεκδικήσεις τους συνδέονται με την ανάγκη για φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα, ενώ η πολιτική που διογκώνει το κόστος παραγωγής αφήνοντάς τους χωρίς εισόδημα είναι η ίδια που πλήττει όλο τον λαό με το τεράστιο κόστος ζωής. Και, αναδεικνύουν ότι με αλληλεγγύη και οργανωμένο αγώνα οι αγρότες, εργαζόμενοι και νεολαία μπορούν να κάμψουν κάθε αντίπαλο και τελικά να νικήσουν.

Αγωνιστικός αναβρασμός στα μπλόκα

 
 

Συντονισμένα ετοιμάζουν τη μαζική κάθοδο στην Αθήνα και τις κατά τόπους κινητοποιήσεις τους οι βιοπαλαιστές αγρότες σε όλη τη χώρα. Στα αγροτικά μπλόκα ήδη έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του αριθμού των τρακτέρ για την Αθήνα, ενώ καταγράφεται η συμμετοχή αγροτών για τη μετάβαση με λεωφορεία καθώς και πόσα αγροτικά οχήματα θα χρειαστούν.

Στο μεγαλύτερο μπλόκο, αυτό της Καρδίτσας, που έχει στηθεί στον Ε65, σε κλίμα ενθουσιασμού και με μεγάλη ικανοποίηση έγινε δεκτή η απόφαση των 50 μπλόκων για το συλλαλητήριο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, κάτι που ήταν άλλωστε και η ομόφωνη πρόταση του μπλόκου προς τα υπόλοιπα μπλόκα στη συνάντηση στη Νίκαια. Από την Παρασκευή, έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του αριθμού των τρακτέρ για την Αθήνα, ενώ καταγράφεται η συμμετοχή αγροτών από Καρδίτσα και Φάρσαλα για τη μετάβαση με λεωφορεία καθώς και πόσα αγροτικά οχήματα θα χρειαστούν.

Ταυτόχρονα, στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες σε όλη τη Θεσσαλία, οργανώνοντας πολύμορφες δράσεις: Στον Πλατύκαμπο της Λάρισας, στο Στεφανοβίκειο, στον Αλμυρό Μαγνησίας, στο Ζάρκο Τρικάλων.

Σε Μακεδονία και Θράκη οι αγρότες διατηρούν και ενισχύουν τα μπλόκα στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Ροδόπης, Δράμας και Εβρου και στον Πρίνο της Θάσου. Οι αγρότες στο μπλόκο του Έβρου, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων, προσανατολίζονται να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο Διδυμότειχο τη Δευτέρα 19 Φλεβάρη και την Τρίτη να προχωρήσουν σε αποκλεισμούς των τελωνείων Καστανιών και Ορμενίου. Παράλληλα, εξετάζουν και τη μετάβαση μερίδας αγροτών στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στα Γρεβενά, οι αγρότες αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην Αθήνα. Μαζική κάθοδο προετοιμάζουν και οι αγρότες από το μπλόκο του Φιλώτα της Φλώρινας, ενώ παράλληλα συνάδελφοί τους από τα άλλα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα) προσανατολίζονται σε κλείσιμο των τελωνείων την ίδια μέρα.

Στην Ημαθία οι αγρότες από τα μπλόκα της Αλεξάνδρειας (Νησέλλι), της Κουλούρας και της διασταύρωσης της Νάουσας συνεχίζουν δυναμικά και οργανώνουν τη συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο. Την κάθοδό τους ετοιμάζουν και οι αγρότες της Κατερίνης που παραμένουν και ενισχύουν το μπλόκο στο ύψος της Πυροσβεστικής, αλλά και οι συνάδελφοί τους στο Κιλκίς που συνεχίζουν τους περιοδικούς αποκλεισμούς του Τελωνείου των Ευζώνων.

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συνεχείς αποκλεισμούς δρόμων και άλλες αγωνιστικές δράσεις προχωρούν τα μπλόκα σε Στερεά και Εύβοια. Συντονισμένοι με τις αποφάσεις του πανελλαδικού συντονιστικού της Νίκαιας και χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, σχεδιάζουν παράλληλα και την κάθοδό τους στην Αθήνα με τρακτέρ, αγροτικά οχήματα και λεωφορεία.

Τη συμμετοχή τους στο μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο της Τρίτης προετοιμάζουν οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ταυτόχρονα, καλούν σε αλληλεγγύη στον αγώνα τους, που συνεχίζεται με πολύμορφες δράσεις εδώ και πάνω από τρεις βδομάδες, τονίζοντας ότι τα αιτήματά τους αφορούν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται από την ακρίβεια, τα φορολογικά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Στη Σάμο, οι αγρότες την Τρίτη θα προχωρήσουν σε κινητοποίηση στις 6 μ.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα! Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 5 μ.μ. στη Χώρα.

Σωματεία Αττικής: Υποδοχή με συλλαλητήριο

 
 

«Είμαστε στο πλευρό των αγροτών! Τους υποδεχόμαστε με μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο»: Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν μια σειρά από  εργατικά σωματεία και Ομοσπονδίες της Αττικής, οργανώνοντας μεγάλο, μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο την Τρίτη στις 6 μ.μ., στο Σύνταγμα, εκεί που αναμένεται να φτάσουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες με τα τρακτέρ τους από όλη τη χώρα.

«Οι εργαζόμενοι θα είμαστε εκεί! Ο αγώνας που δίνουν οι αγρότες είναι δίκαιος! Ξέρουμε ότι αν νικήσουν οι αγρότες θα κερδίσουμε και εμείς οι εργαζόμενοι» σημειώνουν και καλούν όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις «να εκφράσουν έμπρακτα τη στήριξή τους στον αγώνα των αγροτών. Την Τρίτη 20 Φλεβάρη που θα κατέβουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους κι ότι άλλο αποφασίσουν, να τους υποδεχτούμε με ένα μεγάλο συλλαλητήριο που θα στείλει αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους μεγάλους ομίλους».

Σημειώνουν ότι «αν νικήσουν οι αγρότες, θα χάσουν οι μεγαλοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι σουπερμαρκετάδες, οι εφοπλιστές και οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια. Γιατί είναι αυτοί που αγοράζουν τσάμπα και βερεσέ τα αγροτικά προϊόντα από το χωράφι και μας τα πουλάνε πανάκριβα στο ράφι! Γιατί είναι αυτοί που θησαυρίζουν από τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, που ξεκληρίζουν τους αγρότες, που τους διώχνουν από τη γη τους για την αύξηση των κερδών τους, αξιοποιώντας την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που την εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις στη χώρα. Αυτοί είναι οι κοινοί αντίπαλοι των εργαζομένων και αγροτών. Είναι οι ίδιοι που έχουν επιβάλλει μισθούς πείνας στους εργαζόμενους με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς, που καταργούν το 8ωρο το 5ημερο και μας καθιστούν σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας να μην μπορούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα που παράγουν οι αγρότες! Για αυτό οι εργαζόμενοι και οι αγρότες είμαστε σύμμαχοι. Ζούμε όλοι στο πετσί μας την πολιτική που διογκώνει συνολικά το κόστος ζωής».

«Τώρα είναι η ώρα να ενωθούν οι αγώνες μας με το σύνθημα που μας ενώνει όλους: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!» επισημαίνουν και προσθέτουν: «Να ενωθούν οι αγώνες των εργαζομένων που πληθαίνουν στους χώρους δουλειάς προετοιμάζοντας τη μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς – μέτρα προστασίας του εισοδήματος, με τους αγώνες των αγροτών στα μπλόκα σε κάθε περιοχή της χώρας, τους αγώνες των παιδιών μας που βρίσκονται και αυτά στους δρόμους ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για να έχουν πτυχία με αξία και δωρεάν σπουδές. Τώρα είναι η ώρα να εκφραστεί αγωνιστικά η αλληλεγγύη ανάμεσά μας, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα μας όπλα απέναντι στη διαστρέβλωση και την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο “κοινωνικό αυτοματισμό” δηλαδή να μας βάλει να τσακωθούμε μεταξύ μας για να τη “βγάλει καθαρή».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ). Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις