Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Την Κυριακή στη Λάρυμνα η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης - λαϊκό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο πάρκο Θ. Μαλέρδου στη Λάρυμνα -- Πρόσκληση για φυσική παρουσία στην συναυλία αλληλεγγύης και κάλεσμα για οικονομική και υλική ενίσχυση στα Σωματεία όλης της χώρας

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης – λαϊκό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου την Κυριακή 9 Οκτώβρη, στις 12 το μεσημέρι, στο πάρκο Θ. Μαλέρδου στη Λάρυμνα.

Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Σταυρούλα Δαλιάνη, Θοδωρής Μέρμηγκας, Γιώργος Κοτσίνης, Χρήστος Δαλιάνης, Ηλίας Μαυρίκης, Κώστας Αρσένης, Αθηνά Κουκή, Λάζαρος Ακριβόπουλος.

Στη συναυλία αλληλεγγύης θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα Σωματεία και εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν τις τελευταίες μέρες τη μάχη για την οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης αλληλεγγύης, επιδιώκοντας παράλληλα να μετατραπεί σε μια ακόμη αγωνιστική απάντηση στο έγκλημα που συντελείται στη ΛΑΡΚΟ και να σηματοδοτήσει τη νέα κλιμάκωση του αγώνα που δίνουν εδώ και τρία χρόνια περίπου.

Η παρακολούθηση της συναυλίας, το φαγητό και τα ποτά που θα διατεθούν θα είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο αυτό, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ έχουν απευθύνει κάλεσμα για προσφορά σε υλικά και οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, όπου ήδη υπάρχει ανταπόκριση από συνδικάτα τόσο από τη Στερεά Ελλάδα, όσο και από την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα για προσφορές υλικής ενίσχυσης (σουβλάκια, μπύρες, νερά, αναψυκτικά) υπάρχει περιθώριο μέχρι την Πέμπτη στο τηλέφωνo: 698.207.8153. Επίσης για προσφορές οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εξόδων, στον τραπεζικό λογαριασμό: «Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ» Ε.Τ.Ε.: GR 370 110 835 000 008 354 800 028 6.

Να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να στηριχθεί υλικά η συναυλία στη ΛΑΡΚΟ αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, δρομολογώντας παράλληλα λεωφορεία για τη Λάρυμνα που θα αναχωρήσουν την Κυριακή 9 Οκτώβρη: Στις 10 π.μ. από τη γέφυρα των Ψαχνών και στις 10.30 π.μ. από το πάρκο Βούρκου στη Χαλκίδα. Πούλμαν ναυλώνει και το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, που θα αναχωρήσουν στις 10 π.μ. από την οδό Στουρνάρα (Δημοτικό πάρκινγκ).

Από 902.gr

 

Πρόσκληση στη Συναυλία και κάλεσμα ενίσχυση

 

Πρόσκληση στη Συναυλία και κάλεσμα ενίσχυση προς όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα της χώρας μας, σε κάθε λαϊκό φορέα και επιτροπή, απευθύνουν τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ:

 

«Πρόσκληση για φυσική παρουσία στην συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/10 στην Λάρυμνα και κάλεσμα για οικονομική και υλική ενίσχυση έτσι ώστε  να είναι δωρεάν για τους παρευρισκόμενους»

Συνάδελφοι,

Τα χέρια σας  έχουν μουτζούρα σαν τα δικά μας. Τα παιδιά σας  και οι οικογένειες σας τραβούν τα ίδια προβλήματα με τις δικές μας.  Οι νεκροί της ΛΑΡΚΟ ήταν «παιδιά και αδέλφια» όλων μας, όπως είναι οι νεκροί σε κάθε χώρο εργασίας. Στις περιοχές γύρω από την ΛΑΡΚΟ, όλοι μας επενδύσαμε σε σπίτια, εργασία και όνειρα ζωής, όπως κάνει παντού και πάντα ο κάθε εργαζόμενος.

Από τη 1/8/22 το εργοστάσιο έχει σταματήσει την λειτουργία και μέχρι σήμερα δεν εκτελείται κανένα σχέδιο συντήρησης και προετοιμασίας επαναλειτουργίας.

Με τον αγώνα μας, κόντρα στις αποφάσεις υποψηφίων επενδυτών, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουμε καταφέρει να είμαστε μέσα στην ΛΑΡΚΟ και να φυλάμε τα ντουβάρια της.

Γνωρίζουμε ότι τέλος Δεκεμβρίου, εάν δεν επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ, εάν δεν τροποποιήσουν τον νόμο, θα μπούμε σε προγράμματα ανεργίας. Γνωρίζουμε ότι εάν δεν επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ στο επόμενο διάστημα θα σταματήσει και η τελευταία κίνηση που υπάρχει αυτή την στιγμή, τα εργοστάσια επεξεργασίας ύλης αμμοβολής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι μας ετοιμάζουν. Τα συρματοπλέγματα και οι εταιρείες σεκιούριτι που τοποθετούν και φέρνουν αντίστοιχα,  προμηνύουν το μέλλον.

Οι προτάσεις των εργαζομένων προς όφελος όλης της εργατικής τάξης, δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των λίγων. Οι διαγωνισμοί εκποίησης έχουν «μπλοκάρει» και οι ανταγωνισμοί μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που εξελίσσονται σε αυτούς έχουν σχέση με τις γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που τον συνοδεύουν, τους ανταγωνισμούς στην ενέργεια κτλ.

Πάνε από παράταση σε παράταση και «έχει ο Θεός». Σε εμάς όμως τα αποθέματα τελειώνουν.

Όμως δεν έχουμε πει  την τελευταία μας λέξη, είμαστε εδώ και ζωντανοί.  Μπορούμε όλοι μαζί να το παλέψουμε και με ενοποίηση του αγώνα να τα καταφέρουμε.

Τι θα κάνουν; Θα κλείσουν όλες τις βιομηχανίες της χώρας; Και στο κάτω κάτω, ακόμη και  τον σκοπό αυτό να έχουν, τί έχουμε να χάσουμε μέσα από έναν τίμιο  αγώνα που θα διεκδικήσει να μείνουν ανοιχτές με διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων; Τίποτα. Μόνο να κερδίσουμε μπορούμε.

Σε αυτή την βάση θέλουμε να ενημερώσετε τα σωματεία και  τους εργαζόμενους μέλη σας  για το κάλεσμα συμμετοχής. Θέλουμε να έρθετε και εσείς και οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες σας. Όλοι οι καλοί χωράμε.

Την συναυλία την προσφέρουν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες για όλους μας, για να μας δείξουν έμπρακτα ότι δεν είμαστε μόνοι σε αυτόν τον τίμιο αγώνα.

Αυτή την όμορφη και συγκινητική πρωτοβουλία των καλλιτεχνών την αγκάλιασαν και την ενισχύουν ηθικά, υλικά και οικονομικά σωματεία και επαγγελματίες έτσι ώστε να έχει επιτυχία συμμετοχής, αλλά και να συνοδεύεται με δωρεάν φαγητό και ποτό για τους παρευρισκόμενους.

Τα σωματεία μας είναι συντονιστές αυτής της πρωτοβουλίας. Με αυτή την ιδιότητα και έχοντας σίγουρο ότι θα ανταποκριθείτε, θα τολμήσουμε να σας απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης για την αγορά υλικών. Αν θέλετε μπορείτε να ενισχύσετε, είτε με την μορφή μεταφοράς χρημάτων στον λογαριασμό μας,  είτε με την απευθείας πληρωμή υλικών που έχουμε ανάγκη για την κάλυψη της συναυλίας.

Καλή αντάμωση και να μην λείψει κανείς.

 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Πολίτης Παναγιώτης,  Πρόεδρος εργοστασίου Λάρυμνας (6937 887 924) 
Παπαϊωάννου Δημήτρης, Γενικός Γραμματέας εργοστασίου Λάρυμνας (6982078153)

Προσφορές οικονομικής ενίσχυσης  για την κάλυψη εξόδων στον τραπεζικό λογαριασμό «Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ»  Ε.Τ.Ε.: GR 370 110 835 000 008 354 800 028 6

Με εκτίμηση
Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις