Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Θεσσαλονίκη: Νέα συμβολική παρέμβαση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό για το έγκλημα στα Τέμπη

Με νέα συμβολική παρέμβαση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι το έγκλημα στα..

Με νέα συμβολική παρέμβαση στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης, Εργατικά Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι έστειλαν ηχηρό μήνυμα ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί. Ο λαός με τον αγώνα του θα επιβάλει την τιμωρία των ενόχων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.

Ενοχλημένοι κυβέρνηση και εργοδοσία κινητοποίησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να εμποδίσουν την παρέμβαση. Προκλητική πρoσπάθεια που δεν πέρασε.

Στο πλαίσιο της δράσης, οι φοιτητές έγραψαν με κόκκινα γράμματα στην είσοδο του ΟΣΕ «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και την ίδια ώρα εκπρόσωπος των σωματείων έγραψε στις μαρμάρινες κολώνες «την οργή των νεκρών να φοβάστε!» και κόλλησε 57 αυτοκόλλητα που έγραφαν «…πάρε με όταν φτάσεις».

Την αντίστοιχη δράση που είχε πραγματοποιηθεί το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης, στην επέτειο της ανείπωτης τραγωδίας, στο πλαίσιο της μεγάλης διαδήλωσης που έγινε στον ΟΣΕ, έσπευσε να εξαφανίσει μέσα σε λίγες ώρες η εργοδοσία.

Σωματεία και Φοιτητικοί Σύλλογοι, με τη σημερινή τους παρέμβαση έκαναν ξεκάθαρο ότι όσο και να προσπαθούν κυβέρνηση και εργοδοσία να κλείσουν το στόμα του λαού και της νεολαίας, δεν θα το καταφέρουν.

 

Σε όλη τη διάρκεια της συμβολικής δράσης ακούγονταν ασταμάτητα συνθήματα όπως «στείλε όταν φτάσεις δεν έφτασε ποτέ – εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «μετράμε νεκρούς στις ράγες των Τεμπών, αίμα για τα κέρδη των αφεντικών», «δεν είναι ατυχία ούτε κακιά στιγμή, είναι το κέρδος πάνω απ’ τη ζωή», ράγες της ανάπτυξης βάφτηκαν με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα» αλλά και «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, στο δρόμο του αγώνα κερδίζει η ζωή».

Αυτή την απόφαση εργαζόμενου λαού και νεολαίας εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους, ο Παναγιώτης Κολογκούνης πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Κεντρικής Μακεδονίας και ο Νίκος Τσακλίδης, εργαζόμενος στο σιδηρόδρομο και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων στο μηχανοστάσιο της Hellenic Train στη Θεσσαλονίκη.

 

Κλείνοντας ο Θανάσης Κουτσουράς, Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης και μέλος της Διοίκησης του ΕΚΘ, ανέφερε, ότι με τη συμβολική κινητοποίηση στη μνήμη των 57 νεκρών «στέλνουμε το μήνυμα ότι το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το πετύχουν. Και δεν το πέτυχαν. Οι δυναμικές μαζικές κινητοποιήσεις αυτών των ημερών, η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη, έστειλε αυτό το μήνυμα. Τους το κάνουμε ξεκάθαρο ότι οι ένοχοι θα πληρώσουν, ότι θα αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες, είτε είναι της κυβέρνησης αυτής, είτε των προηγούμενων, είτε της ΕΕ, που κάνουν τις πλάτες στην εργοδοσία που δεν υπολογίζει ζωές μπροστά στα κέρδη της.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με πρωτοβουλίες, με αγωνιστικές παρεμβάσεις, παντού, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα πανεπιστήμια, με κορύφωση στις 17 Απρίλη, την πανεργατική πανελλαδική απεργία». Από 902.gr

Σχετικά θέματα

Απόψεις