Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Οι Θεσμοφοριάζουσες

Kαι νάμαστε, στις αμέσως επόμενες ώρες, που δεν προτρέπουν σε κανέναν εφησυχασμό και παράταση πανηγυρισμών. Το πέρα από κάθε προσδοκία,..

Kαι νάμαστε, στις αμέσως επόμενες ώρες, που δεν προτρέπουν σε κανέναν εφησυχασμό και παράταση πανηγυρισμών.

Το πέρα από κάθε προσδοκία, ακόμα και όσων το ψήφισαν, μεγαλοπρεπέστατο ΟΧΙ, δημιούργησε ως φαίνεται αρκετή κατήφεια στη ΝΔ, που έχει να θρηνήσει και την απώλεια του μεγάλου μας εθνάρχη, Σαμαρά, πάνω στο άνθος της νιότης του , χωρίς να έχει πατήσει καν τα ενενήντα και να έχει μείνει τουλάχιστον τρεις μήνες στην Εντατική με τεχνητή και κομματική στήριξη. Κρίμα! Τι να πεις…

Κατήφεια φαίνεται να επικρατεί και στα λυκόπουλα του Ποταμιού, που είδαν όλη αυτήν, τη γεμάτη ανόθευτο πατριωτισμό και εφηβική ανιδιοτέλεια, πρόθεσή τους, να ανανεώσουν τους όρκους και δεσμούς αίματος της διαπλοκής με νέους γνωστούς υπόπτους , να την παίρνει το ποτάμι . Τόση κατήφεια, που αφού αποδέχτηκαν, όπως ταιριάζει σε δημοκρατικές δυνάμεις, τη συντριπτική τους ήττα, παρουσιάζονται απρόθυμα στο προσκλητήριο για εθνική αντιπροσώπευση, στις διαπραγματεύσεις του Τσίπρα, προσκλητήριο που άργησε δυο μήνες. “Tώρα δηλαδή που το θες εσύ; Tσου. Χμμμ! Εμένα δεν μου κάνει κέφι τώρα. Le che moi Je vous pris ! Αλήτη, με δίχως δάνειο και δίχως σπίτι του λαού “…
Όλες οι προϋποθέσεις για ενότητα μαζεμένες δηλαδή. Τίθενται εξ΄ αρχής κάθε φορά , για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις – που δεν θα έπρεπε να έχουμε, γιατί είμαι της σχολής ότι ο ασθενής πρέπει να κρατιέται ενήμερος για την πορεία της νόσου του και να μην του το κρύβουμε, τρελαίνοντας τον κι από πάνω -.

Τι να κάνουμε φίλες-οι, ο ταξικός χαρακτήρας αυτού του δημοψηφίσματος ήταν εναργής, και φάνηκε. Για φαντάσου, ότι οι φτωχοί είναι πιο πολλοί από τους πλούσιους σε αυτή την ευρωπαϊκή χώρα. Καλά, λέμε, εσύ το περίμενες κάτι τέτοιο; Aπίστεευτο! Mας το κρύβανε.

Εν τω μεταξύ, επειδή εδώ τα λέμε όλα και χωρίς παρεξήγηση, εμένα μου έχει δημιουργηθεί και η άλλη απορία , καθότι αφελής και βραδύστροφος. Από την μια έχουμε τα πρώτα πορίσματα της επιτροπής Αλήθειας για το δημόσιο χρέος της κ. Κωνσταντοπούλου, που δεν πάνε δύο βδομάδες που έδωσε στη δημοσιότητα το προκαταρκτικό της πόρισμα που έλεγε τα εξής :

«Όλα τα στοιχεία που παρουσιάζουμε στην Προκαταρκτική Έκθεση καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει. Πρωτίστως, διότι το χρέος που προκάλεσαν οι ρυθμίσεις που επέβαλε η Τρόικα παραβιάζει ευθέως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν πρέπει να πληρώσει αυτό το χρέος διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο».
Kαι από την άλλη ετοιμαζόμαστε για νέο γύρο ( με κρεμμύδι ή χωρίς θα δείξει ) επαναδιαπραγμάτευσης αυτού του παράνομου και αθέμιτου χρέους . Με νωπά πορίσματα και με νωπή εντολή , αποδεχόμενοι φιλότιμα, ευέλικτα, παιχνιδιάρικα όπως και πριν όλες μας τις δανειακές υποχρεώσεις απέναντι στους Θεσμούς.
Εκκρεμεί να πούμε εδώ , στην εν λόγω επιτροπή, και η κατάθεση του κ. Στουρνάρα. Τον είδατε πουθενά εσείς χτες, γιατί εγώ περίμενα να τον δω, με παιδική λαχτάρα, και κοιμήθηκα φαρμακωμένος που δεν τον είδα.

Η παρουσία και μόνο αυτού του θεόσταλτου ανθρώπου, έξω από τις φθορές της συναλλαγής των κομμάτων που ψηφίζουμε, αυτή η παρουσία που τόσο με καθησυχάζει. Αλλά «Δεν τον είδα από τότε», που έλεγε και η λατρεμένη Ελπίδα , από τότε που του παράγγειλλε η Ζωή να πάει στην επιτροπή και αυτός έδενε τα κορδόνια του. Είναι αυτό που λέει και η λατρευτή Νατάσα , ” Ο άνθρωπός σου ο σταθερός , που γίνεται εκκρεμότητα”… Από τα αγαπημένα μου .

Αλλά, άντε να ζήσεις αν είσαι υποχόνδριος, με την συνέπεια και την τακτοποίηση των λογαριασμών, όπως είμαστε εξαπανέκαθεν οι Έλληνες, έτσι .

Με αυτά και με αυτά και επειδή αρκετός απαίδευτος, αχάριστος, άπλυτος και α , να μην πω κόσμος , δεν εννοεί να διαθέσει μία , στα πολιτιστικά δρώμενα που θα σαρώσουν την επικράτεια , κάνω μια υπόθεση ότι η παράσταση που θα κλέψει ( ναι, ναι ακόμα και οι παραστάσεις κλέβουν σ΄ αυτή την χώρα) τις εντυπώσεις, θα είναι αυτή που ανεβάζουμε όλοι μαζί, “Οι Θεσμοφοριάζουσες”.

Σχετικά θέματα

Απόψεις