Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

«Τέρμα στην ισραηλινή κατοχή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη» απαίτησε η ΟΓΕ με δυναμική κινητοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, έκανε σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία..

Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό, έκανε σήμερα το πρωί η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

«Τέρμα στην ισραηλινή κατοχή – Λευτεριά στην Παλαιστίνη», έγραφε το πανό που άνοιξε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ. «Με το Ισραήλ καμιά συνεργασία, ούτε με του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», απαίτησαν οι γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συμμετείχαν με τις πικέτες και τις σημαίες της ΟΓΕ στην κινητοποίηση. Κατήγγειλαν ακόμα την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που «σφάζουν τους λαούς για των μονοπωλίων τους ανταγωνισμούς».

Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από την πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας βρέθηκε με το ψήφισμα διαμαρτυρίας στην είσοδο της πρεσβείας, όπου αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν να … ενημερώσουν πως «απαγορεύεται» η θυροκόλληση!

Η προκλητική στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε καθώς προσπάθησε επανειλημμένα να εμποδίσει την μετάβαση των συγκεντρωμένων στην παλαιστινιακή πρεσβεία. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΟΔΟΣ έκλεισαν δύο φορές το δρόμο στην πορεία, ενώ στην επισήμανση πως η πορεία έχει προορισμό  η απάντηση ήταν πως «θα διαλυθείτε εκεί που θα σας πούμε εμείς» γιατί έχουν τέτοιες εντολές από τη ΓΑΔΑ!

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», κατήγγειλαν. Στο σημείο που οι αστυνομικοί σταμάτησαν την πορεία για δεύτερη φορά έφτασε ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπάσι. «Λευτεριά στην Παλαιστίνη!», τον υποδέχθηκαν οι γυναίκες. Με την αποφασιστική στάση της ΟΓΕ και τον πρέσβη στην κεφαλή η πορεία συνεχίστηκε.  

«Γευτήκαμε και εμείς στο πετσί μας τι σημαίνει η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ», τόνισε η πρόεδρος της ΟΓΕ, Χριστίνα Σκαλουμπακα, όταν η κινητοποίηση έφτασε έξω από την πρεσβεία. Καταγγέλλοντας την προσπάθεια να εμποδιστεί η πορεία ξεκαθάρισε πως η ΟΓΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του παλαιστινιακού λαού.

Μεταφέροντας την αλληλεγγύη της Ομοσπονδίας, καταδίκασε τις πρόσφατες δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ, επισήμανε τη σύνδεση της ισραηλινής επιθετικότητας με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμού, στηλίτευσε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, με την όλο και πιο στενή συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και την άρνησή της να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

Τέλος, η Χριστίνα Σκαλουμπακα μετέφερε την αλληλεγγύη της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, με ψήφισμά που υιοθετήθηκε μετά από πρόταση της ΟΓΕ.

Την αλληλεγγύη που σταθερά εκδηλώνει η ΟΓΕ στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του, χαιρέτισε ο πρέσβης Μαρουάν Τουμπασι. Το Ισραήλ, όπως εξήγησε, αυτό που «υπερασπίζεται» είναι οι εποικισμοί, η επιθετικότητα, η βάρβαρη καταπίεση του παλαιστινιακου λαού. Το πρόσφατο τίμημα αυτής της επιθετικότητας που βαφτίζεται «δικαίωμα στην αυτοάμυνα» περιλάμβανε μεταξύ άλλων και 69 νεκρά παιδιά κατά τις τελευταίες επιδρομές, όπως υπενθύμισε. Ενημέρωσε τις γυναίκες για τη σύγκληση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με θέμα την ισραηλινή επιθετικότητα, μια συνεδρίαση και μια ψηφοφορία από την οποία  η ΕΕ επέλεξε να απέχει.

«Στεκόμαστε μαζί στον αγώνα», τόνισε και χαιρέτισε για μια ακόμα την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων λαών.

Να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη στάση της αστυνομίας συνεχίστηκε και κατά την αποχώρηση των διαδηλωτριών, καθώς προσπάθησε να κάνει τον …τροχονόμο σε κάθε γυναίκα που αποχωρούσε από την κινητοποίηση, από φόβο μήπως περάσουν ξανά μπροστά από τη φρουρημένη σαν αστακό ισραηλινή πρεσβεία.   

Τη στάση της αστυνομίας στη σημερινή κινητοποίηση κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ:

 «Η ΟΓΕ καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, υπηρετώντας πιστά το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ, προσπάθησε να εμποδίσει την αντιπροσωπεία της ΟΓΕ να επιδώσει στην πρεσβεία του Ισραήλ ψήφισμα καταδίκης για την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης να σταματήσουν τις γυναίκες της ΟΓΕ κλείνοντας το δρόμο για να μη φτάσουν στην Παλαιστινιακή πρεσβεία προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στον Πρέσβη του Λαού της Παλαιστίνης.

Οι γυναίκες της ΟΓΕ με τη μαχητική τους παρουσία έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κρατική καταστολή και με πορεία έφτασαν τελικά και επέδωσαν το ψήφισμα τους».

ΠΗΓΗ: 902.gr

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις