Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τεράστιο απεργιακό ποτάμι η διαδήλωση στη Θεσσαλονίκη «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή»

Τεράστια και συγκλονιστική η σημερινή απεργιακή διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και το δημόσιου..

Τεράστια και συγκλονιστική η σημερινή απεργιακή διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και το δημόσιου τομέα, αγρότες, φοιτητές και μαθητές στέλνοντας αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα, διατρανώνοντας «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή».

Το  απεργιακό ποτάμι ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και αφού διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους, πέρασε μπροστά από τον σταθμό του ΟΣΕ και το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για σήμερα στις 7 μ.μ. στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικό της μαζικότητας ήταν ότι η συγκέντρωση εκτεινόταν από τον σταθμό του ΟΣΕ έως το Άγαλμα Βενιζέλου, καλύπτοντας μία απόσταση δύο χιλιομέτρων! 

Μαζικά ήταν τα μπλοκ των διαδηλωτών του ΣΕΤΕΠΕ Θεσσαλονίκης, στα οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι με τα μηχανάκια. Επίσης, κατέβηκαν εργαζόμενοι από εργασιακούς χώρους των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Μαζικά συμμετείχαν επίσης μαθητές και αυτοαπασχολούμενοι.

Μετά το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης το μπλοκ των φοιτητών τραγούδησε το τραγούδι του Π. Σιδηρόπουλου «Κάποτε θά’ ρθουν», προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και αποσπώντας μαζικά χειροκροτήματα από τον κόσμο.
 

Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν επίσης το σύνθημα «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασες ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».

Σε όλη την διάρκεια της τεράστιας απεργιακής διαδήλωσης τα αγωνιστικά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, με τα πανό και τις ντουντούκες να δίνουν το στίγμα και το περιεχόμενο της σημερινής απεργιακής κινητοποίησης

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε όταν οι διανομείς – μέλη του Συνδικάτο Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων έφτασαν με τα μηχανάκια τους στον χώρο της συγκέντρωσης με παρατεταμένα κορναρίσματα και συνθήματα.
 

Η απεργιακή συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τους 57 νεκρούς από το έγκλημα στα Τέμπη, με το σύνθημα «τώρα η οργή να γίνει ανατροπή το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» να ακούγεται δυνατά αμέσως μετά. 

 
 

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο Κοσμάς Μακρίδης, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Ανδρέας Γιακουμής, πρόεδρος της ΕΔΟΘ, ο Διονύσης Τσαρούχας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Φαρμακευτικής ΑΠΘ, η Χέμη Μποζίκη, από την Teleperformance, η Αγάπη Φασούλα, απολυμένη από την Taskus, η Μαρία Μαθιουδάκη, εργαζόμενη στο ΕΚΕΤΑ και μέλος του ΔΣ του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Τσακλίδης, από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην «Hellenic Train» και ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης, γγ του Σωματείου Μηχανοδηγών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δημήτρης Μπελόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης. Μιλώντας μεταξύ άλλων ανάφερε τα εξής:

«Τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της φτώχειας και της προσφυγιάς. Οι αγώνες από τη χώρα μας και απ’ όλη την Ευρώπη μας γεμίζουν αισιοδοξία. Σε αυτούς τους αγώνες μπορούν και πρέπει να συναντηθούν οι εργαζόμενοι μαζί με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, με τους φοιτητές και τους μαθητές, ενάντια στους κοινούς τους εχθρούς, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τις κυβερνήσεις τους. Σε αυτό το δρόμο συνεχίζουμε. Ούτε λεπτό για χάσιμο! Τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ορμή μπαίνουμε μπροστά. Πολλά περνάνε από την δική μας δράση. Δίνουμε νέο ραντεβού, το απόγευμα, στις 7, μπροστά από τον ΟΣΕ! Θα νικήσουμε! Καλή δύναμη! Πάντα μπροστά! Προχωράμε!»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Σχετικά θέματα

Απόψεις