Πολιτισμός

Τελευταίες παραστάσεις για τους «Επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου»

Μετά από δυο θεατρικές σεζόν και τρεις παρατάσεις, το πολύ πετυχημένο θεατρικό «Οι επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου», της Αννας Ετιαρίδου, ολοκληρώνει τον κύκλο του. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 21.00  και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στις 18.30, Η ομάδα «Πλάνη», σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα, δίνει τις δυο τελευταίες παραστάσεις της στο

Θέατρο «Βαφείο» – «Λάκης Καραλής»
Αγίου Ορους 16 και Κωνσταντινουπόλεως 115,
(πρόσβαση: στάση μετρό «Κεραμεικός» – έξοδος Κωνσταντινουπόλεως)

Ελλάδα 1957. Δεκαπενταύγουστος.

Εξι γυναίκες, εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, δουλεύουν σ’ ένα μικρό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας και κατοικούν στις ετοιμόρροπες παράγκες που τους παραχωρεί ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου.

Τρόμος επικρατεί στην καθημερινότητά τους, καθώς στην παραμικρή αντίδραση απέναντι στο αφεντικό διακυβεύεται η παραμονή τους στο εργοστάσιο και στη στέγη που τους προσφέρει.

Ωσπου μια σειρά από αναπάντεχα γεγονότα φέρνουν τις έξι εργάτριες σε αδιέξοδο και ο μόνος δρόμος που τους μένει είναι η κατά μέτωπο σύγκρουση με το αφεντικό.

Στη διάρκεια ενός έτους, η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη και μέχρι τον επόμενο Δεκαπενταύγουστο, τίποτα δεν είναι το ίδιο…

Πρόκειται για μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε.

Το θέμα, η σκηνοθεσία και ο τρόπος παρουσίασης του έργου αγγίζει όλες τις ηλικίες του κοινού, γιατί διαπερνά την ιστορία της μεταπολεμικής Ελλάδας, γιατί οι ήρωες θα μπορούσαν να είναι οι δικοί μας άνθρωποι και η ιστορία τους, μια από τις ιστορίες που μας διηγήθηκαν οι γιαγιάδες μας.

Οι συντελεστές της παράστασης

Κείμενο:  Αννα Ετιαρίδου
Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας.

Ερμηνεύουν: Αννα Ετιαρίδου, Γιάννα Σκουλικάρη, Αννα Πλουμίδου, Ηλιάνα Νικολοπούλου, Κατερίνα Μητρούση, Χαρά Καραβασιλείου και ο Κώστας Δελακούρας.

Πρωτότυπη μουσική: Σέργιος Τελλής.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ράνια Κονδύλη.

Φωτισμοί-Ηχοληψία: Σάββας Σουρμελίδης
Φωτογραφίες: Μάνος Γεωργίου
Βίντεο: Πέτρος Κιοσές

Επικοινωνία: Ζηνοβία Σαπουνά

Διάρκεια παράστασης: 120΄

Τιμές εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδος), 5 € (μειωμένο).

Το Video trailer παράστασης

 

Για πληροφορίες – κρατήσεις θέσεων στο τηλ: 210.34.25.637

(Επισκέψεις: 60 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend