Πολιτική

Τα ξέρανε όλα

Οι ...αρχές γνώριζαν πρακτικές σχέδια και πιθανούς στόχους της Χρυσής Αυγής αλλά περίμεναν...

Λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον 20 μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το βράδυ της Πέμπτης στις 12 Σεπτέμβρη του 2013 στο Πέραμα στην οποία χρησιμοποιήθηκαν σιδερολοστοί και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει καρφιά, ακολούθησε μια άκρως αποκαλυπτική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού, βουλευτή της Χρυσής Αυγής και του Σωτήρη Δεβελέγκου, τοπικού στελέχους του Πειραιά. Σε αυτή τη συνομιλία αποκαλύφθηκαν τα πάντα, τόσο για το ποιος οργάνωσε την επίθεση όσο και τον τρόπο με την οποία αυτή έγινε.

Αλλωστε ο Γιάννης Λαγός που είχε την «επιτελική» ευθύνη της επιχείρησης είναι αποκαλυπτικός: «Βγήκανε για να σβήσουνε συνθήματα και τους πετύχανε φίλε. Δέκα αυτοκίνητα με 4 και με 5 άτομα, ισοπεδοθήκανε και τα 45 άτομα που ήτανε εκεί πέρα, τους λιώσανε, τους λιώσανε. Hτανε και ο πρόεδρος της Ζώνης κάτω που το παίζει εκεί πέρα ξέρεις ο πρόεδρος και καλά της Ναυπηγοεπισκευαστικής της Ζώνης, τον λιώσανε και αυτόν και του λέει ο Τάσος: άντε μείνε στο σπίτι σου μέσα την επόμενη φορά για να τελειώνουμε. Αυτά που ξέρατε τελειώσανε…Τους λιώσανε φίλε, 45 άτομα, δεν ξέρανε λέει από που να φύγουνε, τους βαράγανε 10 λεπτά. (…) Και όπως ήταν ένα κομβόι δέκα αυτοκίνητα τους κατεβάσανε κάτω απ’ τα αυτοκίνητα και τους ισοπεδώνανε, τους σπάγαν τα αμάξια, τους βαράγανε».

Λίγες μέρες αργότερα, στις 18 Σεπτέμβρη, άνθρωπος της Χρυσής Αυγής παίρνει την ανάλογη εντολή από υψηλόβαθμα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης και δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι. Ο τρόπος με τον οποίο σχεδιάστηκε κι εκτελέστηκε η δολοφονία σε βάρος του Παύλου Φύσσα είναι κι αυτή «καταγεγραμμένη» μέσα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ.

 Πρώτο Συμπέρασμα: Η Χρυσή Αυγή λειτουργεί όπως ακριβώς λειτουργούν οι εγκληματικές οργανώσεις. Μάλιστα ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί επιχειρησιακά προσομοιάζει με αυτόν της Μαφίας. Αλλοτε, για να εκφοβίσουν και να στείλουν το μήνυμά τους, «περιορίζονται» στο να ανοίξουν κεφάλια, κι άλλοτε χτυπούν στο «ψαχνό», με στόχο την αφαίρεση ζωής.

 Δεύτερο Συμπέρασμα: Ακόμη και ο πιο αδαής, παρακολουθώντας τη δράση της Χρυσής Αυγής, δεν μπορούσε παρά να οδηγηθεί  στη σκέψη ότι αυτή η τρομοκρατική δράση των ταγμάτων εφόδων θα προκαλούσε αργά ή γρήγορα νεκρό ή νεκρούς.

 Τρίτο Συμπέρασμα: Οι διωκτικές αρχές και οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους που κάθε άλλο παρά αδαείς είναι. Είχαν όλα τα στοιχεία καθώς και τους πιθανούς στόχους όπως αυτοί αποκαλύπτονταν μέσα από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών, ιδιαίτερα των υψηλόβαθμων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης. Αρα;

 Τέταρτο Συμπέρασμα: Τα ήξεραν όλα. Είχαν όλα τα στοιχεία. Και αυτά που στοιχειοθετούνταν από τη δράση τους και αυτά που οργάνωναν στα σκοτεινά γραφεία τους. Και τι έκαναν; Απολύτως τίποτα. Ή πιο σωστά έκαναν «ότι έπρεπε να κάνουν» ώστε να μπορούν τα αποβράσματα της Χρυσής Αυγής να υλοποιούν τους εγκληματικούς τους σχεδιασμούς.

 Πέμπτο Συμπέρασμα: Οποιος εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές για να τσακιστεί το φαινόμενο και οι πρακτικές της Χρυσής Αυγής, καλόν είναι να αναθεωρήσει. Για να μην αναφωνήσει στη συνέχεια, τι  μ@λ@κ@ς είμαι!!!

(Visited 3 times, 1 visits today)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend