Κοινωνία

«Τα ΜΑΤ ήταν εκτός ελέγχου- Πετούσαν χημικά ακόμα και στο εμβολιαστικό κέντρο»

Καταγγελίες από τον Γεράσιμο Μανίφα γ.γ συμβασιούχων πυροσβεστών
Την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, κρότου λάμψης και τόνους νερό από τον «Αίαντα», καταγγέλλει ο γ.γ. συμβασιούχων πυροσβεστών, Γεράσιμος Μανίφας, ο οποίος επισημαίνει ότι από τις κινήσεις των ΜΑΤ έγινε σαφές ότι είχαν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση των πυροσβεστών.

Ο Γεράσιμος Μανίφας μιλώντας στο OPEN περιέγραψε σκηνές που μαρτυρούν ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν εκτός ελέγχου καθώς όπως είπε πετούσαν χημικά ακόμα και προς το εμβολιαστικό κέντρο ενώ η αύρα έριχναν νερό τυφλά ακόμα και σε μηχανάκια που περνούσαν από το σημείο.

Ο γενικός γραμματέας των συμβασιούχων πυροσβεστών, επεσήμανε ακόμα ότι είναι πρόσχημα η δικαιολογία που έδωσε η ΕΛΑΣ ότι τους επιτέθηκαν με χημικά, κρότου λάμψης και τόνους νερό γιατί έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Κηφισίας.

Όπως είπε και τα δυο ρεύματα έκλεισαν μόνο για 10-15 λεπτά όταν η αντιπροσωπεία των 2.000 πυροσβεστών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, ενημερώθηκαν ότι ο υπουργός δεν είχε χρόνο ούτε ένα λεπτό για να τους συναντήσει.

Ακόμα και για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα που έμεινε κλειστή η Κηφισίας, μόλις οι πυροσβέστες έβλεπαν ότι υπάρχει ασθενοφόρο ή αυτοκίνητο που μετέφερε ασθενή ή έγκυο, άνοιγαν αμέσως τον δρόμο, είπε ο Γεράσιμος Μανίφας.

«Ο προηγούμενος υφυπουργός ο Νίκος Χαρδαλιάς μας έλεγε ότι μετά την αντιπυρική περίοδο θα έκαναν προσλήψεις πυροσβεστών. Ο σημερινός υπουργός δεν δέχθηκε να μας δει ούτε ένα λεπτό».

Μάλιστα, όπως περιέγραψε, η επίθεση των ΜΑΤ έγινε τη στιγμή που μετά από συνεννόηση με τον ταξίαρχο της τροχαίας είχαν ανοίξει όλα τα ρεύματα της Κηφισίας και στην άνοδο και στην κάθοδο.

(Επισκέψεις: 827 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend