Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τα φυντάνια

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 -- μέσα από μια μεγάλη απογοήτευση, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου -- ήταν μια μαχόμενη προοδευτική αριστερά, με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το βασικό ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ κατάργησης των μνημονίων – του Μανώλη Βριθιά

 του Μανώλη Βριθιά

Το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ το 2014 — μέσα από μια μεγάλη απογοήτευση, των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου — ήταν μια μαχόμενη προοδευτική αριστερά, με το λεγόμενο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το βασικό ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ κατάργησης των μνημονίων.

Έγινε το υποτιθέμενο δημοψήφισμα, που το όχι του λαού μετατράπηκε σε ναι  και ήρθε το τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο, το χειρότερο απ όλα.

Βλέπετε στην ΕΕ δεν χωρούν χωρατά, από το αυτί- που λέμε και κάντε τη δουλειά σας.

Και επειδή πενήντα βουλευτές τους είχαν ήδη διαφωνήσει έπρεπε να πάρουν και κάποιους άλλους από το αυτί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να το υπερψηφίσουν, για να μην πέσει λέει η χώρα μας, στα βράχια. Έτσι έγινε η κολιγιά τότε για να μαντρώσουν το λαό. Και για να εφαρμοστεί καλύτερα αυτό το μνημόνιο, αντί για δημοψήφισμα που έπρεπε να ξαναγίνει, να πει  τέλος πάντων ο λαός την τελική του γνώμη, έκαμαν ξανά εκλογές κι αφού δεν τους έφταναν τα κουκιά συνεργάστηκαν με το ΑΝΕΛ του Καμμένου, γνωστού ακροδεξιού. «Αριστερά» και ακροδεξιά μαζί για το σώσιμο της «Πατρίδας».

 Για να ξεπουληθούν όλα, αεροδρόμια, ΟΣΕ λιμάνια νερό ενέργεια κλπ. Το κατακρεούργημα, των μισθών και των συντάξεων, το ελαστικό ωράριο, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, Την ποινικοποίηση, των απεργιών και των συγκεντρώσεων.

Τα εγκλήματα στην Μάντρα, στο Μάτι και το μεγαλύτερο στα Τέμπη, τους 65000 νεκρούς από την πανδημία, την απαξίωση του ΕΣΥ

Όλα με διαχρονικές ευθύνες ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ

Τα αφορολόγητα υπερκέρδη των εισηγμένων εταιρειών  στο χρηματιστήριο, των τραπεζών, του ομίλου Βαρδινογιάννη, του Μυτιληναίου και της Hellenikenergy ξεπερνούν τα δεκατρία δις σε ένα χρόνο. 

Μια  ψαλίδα τεράστια, όταν από την άλλη μεριά οι μισθοί και οι συντάξεις, δεν φτάνουν για να βγει ο μήνας.

Πρόσφατο και το έγκλημα στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος με έναν ακόμη νεκρό εργάτη

(«Καλημέρα σας. Είμαι η σύζυγος του αδικοχαμένου εργάτη στο Πέραμα. Θα ήθελα να μεταφέρετε τα λόγια μου εις μνήμην του συζύγου μου. Εύχομαι με τη σημερινή απεργία η φωνή των αγανακτισμένων πια εργαζομένων να ευαισθητοποιήσει και να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους, ώστε να μην υπάρξει άλλο μεροκάματο του τρόμου, να μην ξεχαστεί το συμβάν και να μην πονέσει άλλη οικογένεια άδικα)[1]

Όλα στο βωμό οφέλους κόστους, από την μια τα κέρδη τους και από την άλλη οι ζωές μας.

Έφεραν την απλή αναλογική και αντί να συνεργαστούν όπως και τότε με τα μνημόνια, τώρα λένε θέλουμε αυτοδυναμία και με νέο νόμο της ΝΔ ι πάμε σε νέες εκλογές, με ενισχυμένη αναλογική με προίκα το πρώτο κόμμα από 20 μέχρι 50 έδρες.

Κλέψιμο κανονικό δηλαδή, για να εφαρμόσουν με λυτά χέρια τα 350 προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Ενός μνημονίου που χέρι – χέρι ψήφιζαν τότε στη βουλή, προαπαιτούμενα, όπως πλήρης ιδιωτικοποίησης της υγείας ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ιδιωτικοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων ματωμένα πάλι πλεονάσματα κλπ

Κι αφού δεν έπιασαν οι μεταγραφές τύπου Αντώναρου — για γέλια είναι — και το ψάρεμα χρυσαυγητικων ψήφων, επιστρατεύουν  τώρα κάθε λογής και επικοινωνιολόγους για να μας κοροϊδέψουν να χύσουν όσο πιο πολύ δηλητήριο, συκοφαντώντας τους αγώνες των εργαζομένων, ακόμη ξαναγράφοντας και παραχαράζοντας την ιστορία αυτού του αιματοβαμμένου λαού. Εκεί κατάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το αφήγημα του τοποθετώντας για υπεύθυνο της προεκλογικής του εκστρατείας τον Νίκος Μαραντζίδη είναι ο «ιστορικός» που η καριέρα του έχει στηριχτεί αποκλειστικά στην παραχάραξη της Ιστορίας της κρίσιμης δεκαετίας του ’40 στην Ελλάδα και στην κατασυκοφάντηση του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο Ν. Μαραντζίδης μαζί με τον Στ. Καλύβα αποτελούν τους εκπροσώπους της αντικομμουνιστικής ιστοριογραφίας που έστησε πλυντήριο στα τάγματα ασφαλείας – που συνεργάζονταν με τους ναζί κατακτητές την περίοδο της Κατοχής (1940-1944). Αυτοί δημιούργησαν την εν Ελλάδι εκδοχή της θεωρίας των «δύο άκρων».

 Ο άνθρωπος λοιπόν που ανέλαβε την προεκλογική εκστρατεία του Τσίπρα είναι ο ίδιος που έχει πει κατά καιρούς τα εξής:

– Στο ερώτημα «γιατί να πάει Ελληνας με τους Γερμανούς;», απάντησε: Οι περισσότεροι ωθούνταν προς τους Γερμανούς επειδή θεωρούσαν ότι προστατεύονταν από τις επιθέσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφερόταν εκδικητικά εναντίον άλλων Ελλήνων με εκτελέσεις αντιφρονούντων.

Είναι αυτό το φυντάνι που  δηλώνει φανατικός αντικομμουνιστής, αλλά και αντιφασίστας, Μόνο που η ιστορία, έχει γράψει ότι ο αντικομμουνισμός, είναι ο καλυμμένος φασισμός. Και δεν μιλώ εδώ για εκείνους που δεν τους αρέσει η κομμουνιστική  ιδεολογία, αλλά για εκείνους που προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, ποτίζοντας με δηλητήριο, ότι πιο όμορφο δίκαιο και δημοκρατικό, φανατικοί πολέμιοι αυτής της ιδεολογίας και φυσικά του ΚΚΕ.

Το νέο λοιπόν αυτό φυντάνι του ΣΥΡΙΖΑ, έχει γράψει και έχει πει μέχρι σε διαλέξεις στο YALE

 «Ναι, είμαι αντικομμουνιστής, όπως είμαι και αντιφασίστας. Είμαι αντίθετος σε κάθε ολοκληρωτισμό». Θιασώτης της θεωρίας των «δύο άκρων» και της εξίσωσης του κομμουνισμού με τον φασισμό.

– «Η δράση αυτή του ΚΚΕ κατά τα χρόνια του Εμφυλίου και τα πρώτα μετεμφυλιακά χρόνια συνέβαλε αναμφίβολα στην ενίσχυση των αμυντικών και αυταρχικών αντανακλαστικών του μετεμφυλιακού κράτους».

– Πολλοί Ελληνες προσχώρησαν στο ΕΑΜ «γιατί απλούστατα δεν είχαν άλλη επιλογή, καθώς το ΕΑΜ δεν δίσταζε να τιμωρήσει παραδειγματικά όσους παράκουαν τις εντολές του»[2].

Αλλά αυτοί είστε, να  τον χαίρεστε, σας τον χαρίζουμε, όπως σας χαρίσαμε τον Καμμένο και τον Αντώναρο, γιατί αν νομίζετε ότι με τέτοιους θα ξεφύγετε από την κατρακύλα σας να πάτε στα ποσοστά που ήσασταν το 2014 είστε μακριά νυχτωμένοι.

Το ΚΚΕ δεν έχει ανάγκη από τίτλους τιμής, τους κατέχτησε με την καρδιά, και με τα όπλα του, σφραγίζοντας με το αίμα του αυτόν τον τόπο στην εκατοντάχρονη πορεία του συνυφασμένη με τους αγώνες του λαού μας για καλύτερες μέρες, για το ψωμί και την Ειρήνη.

Σας τους χαρίζουμε εμείς κρατάμε μες την καρδιά μας, όπως τους έχει κρατήσει, μέσα στην καρδιά τους ήρωες του ο λαός μας, τον Μπελογιάννη, Πλουμπίδη, Σουκατζίδη, μαζί με τους διακόσους της Καισαριανής, την Κωνσταντοπούλου, την Ηλέκτρα Αποστόλου την 22χρονη Ειρήνη Γκίνη, τον Γιάννη  Ποδιά τους Τρουλινους τους Χατζηγιώργηδες, τον Στρατή Περγαλίδη, Σταύρο Λυγερό, Δανήλο Συντιχάκη, Νίκο Βασιλάκη, Μιχάλη Σπυριδάκη, Θέμο Κορνάρο, Δημήτρη Αντωνακάκη, Γιώργο Αγγουράκη (καπετάν Ψηλορείτη) Σαμαρείτη — ατέλειωτη λίστα —  όλους εκείνους που ανυστερόβουλα, έδωσαν τη ζωή τους, για την λεφτεριά, την Ειρήνη και το ψωμί του λαού μας. 

Στης 25 Ιούνη  το ΚΚΕ θα βγει ακόμη πιο ενισχυμένο με περισσότερους βουλευτές που μαζί με τους αγώνες του λαού μας θα ασκούν πραγματική αντιπολίτευση.

Μόνοι τους μαζί με τα νέα φυντάνια τους και όλοι μας, επειδή μας τέλειωσαν οι κάθε λογής σωτήρες, επειδή μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον εαυτό του.

Γι’ αυτό ξανά  ΚΚΕ δαγκωτό!!!!!!!!

 

[1][2] πηγή μέσα ενημέρωσης

 

Σχετικά θέματα

Απόψεις