Πολιτική

Τα φασιστόμουτρα του ΑΠΟΕΛ

Φασιστόμουτρα οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν το θράσος, ανήμερα της 17ης Νοέμβρη, να σηκώσουν πανό στο γήπεδο αναπαράγοντας τόσο το εν Ελλάδι χρυσαυγίτικο ξερατό όσο και τα εκ Κύπρου εμέσματα κατά του Πολυτεχνείου, τα εκπορευόμενα από τους χίτες απογόνους του Γρίβα.

“Πολυτεχνείο 1973-2017 44 χρόνια ψέματα”, έγραφε ο εμετός τους.

Δεν έχουμε να πούμε πολλά παρά μόνο να απευθύνουμε μια ερώτηση. Όχι προς τα σιχάματα που ανέβασαν αυτό το πανό. Με αυτούς καμία ενασχόληση. Αλλά προς τους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ, που ενισχύουν και κάνουν πλάτες σε αυτά τα σκουπίδια, όσο και στους κάθε λογής συναγελαζόμενους μαζί τους στην Κύπρο:

Μήπως είναι “ψέμα” και ο προδοτικός ρόλος της χούντας των Αθηνών στην υπόθεση της τουρκικής εισβολής και στην επί 43 χρόνια κατοχή της Κύπρου;

***

«Κάποιοι νοσταλγούν το αμαρτωλό παρελθόν τους» αναφέρει σε γρατπή δήλωσή του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και βουλευτής Τ. Γεωργίου, σχετικά με το θέμα. Σημειώνει πως «με τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέλλον ειρήνης, επανένωσης της Κύπρου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες ζούμε και βιώνουμε και πάλι την αναβίωση ακροδεξιών και φασιστικών συνθημάτων, ενεργειών και συμπεριφορών από τους ίδιους γνωστούς κύκλους.

Η αναγραφή συνθημάτων στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), ενάντια στο Πολυτεχνείο και η επίθεση σε προοδευτικές και δημοκρατικές ιδέες, τα συνθήματα που ανάρτησαν σε πανό μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ «1973 – 2017: Πολυτεχνείο, 44 χρόνια ψέματα», οι ρατσιστικές και εθνικιστικές συμπεριφορές ακροδεξιών φοιτητικών οργανώσεων κατά τις αντικατοχικές εκδηλώσεις ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους, μιλούν αφ’ εαυτού!

Ναι δυστυχώς! 44 χρόνια μετά κι’ ακόμα κάποιοι νοσταλγούν το αμαρτωλό παρελθόν τους! Δεν διδάσκονται από τα προδοτικά λάθη τους, από τις καταστροφές που υπέστηκαν, τόσον η Ελλάδα, όσο και η Κύπρος.

Το Πολυτεχνείο υπήρξε κορυφαία στιγμή αντίστασης των φοιτητών και του Ελληνικού λαού ενάντια στην ξενοκίνητη Χούντα. Το Πολυτεχνείο υπήρξε κορυφαίο ιστορικό γεγονός που συνέβαλε καταλυτικά στην πτώση του φασισμού και της Ελληνικής Χούντας. Είναι η Χούντα των Αθηνών και τα εδώ όργανά της, η ΕΟΚΑ Β,’ που κατέλυσαν το σύνταγμα και τη δημοκρατία και άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα. Όσοι τους προστατεύουν πολιτικά και οικονομικά, όσοι τους προσφέρουν πολιτική θαλπωρή, έχουν τεράστιες ευθύνες για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Με τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέλλον ειρήνης, επανένωσης της Κύπρου.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει κάθε ακροδεξιά και φασιστική συμπεριφορά και καλεί τον Κυπριακό λαό σε εγρήγορση, να επαγρυπνεί και να βρίσκεται αποφασιστικά απέναντι από ακροδεξιές και φασιστικές στάσεις και συμπεριφορές.Ο λαός δεν ξεχνά τους φασίστες και τα τανκς! Δεν θα επιτρέψουμε την παραχάραξη της ιστορίας! Η ιστορία κάθε λαού είναι οδοδείκτης για το μέλλον»!

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ αναφέρει πως «το νέο περιστατικό με την ανάρτηση πανό ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από μερίδα οπαδών του ΑΠΟΕΛ, νοσταλγών της Χούντας και του “Χ”ίτη Γρίβα που με το ρόλο του στο Πραξικόπημα άνοιξε την κερκόπορτα στην Τουρκία για την εισβολή και κατοχή της Κύπρου εδώ και 43 χρόνια, πρέπει να βρει απάντηση από την μαζική καταδίκη των εργαζομένων στην Κύπρο και στην Ελλάδα».

Σημειώνει ότι  «είναι γνωστή πια εδώ και χρόνια η προσπάθεια των φασιστών, με προεξέχοντες τους ναζί της Χρυσής Αυγής και του ΕΛΑΜ, να “απομυθοποιήσουν” τάχα την εξέγερση του Πολυτεχνείου, υμνώντας ταυτόχρονα το καθεστώς της επτάχρονης δικτατορίας. Σ’ αυτήν τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν χοντροκομμένα ψέματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είναι ότι τάχα “δεν υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο”, όπως αναγραφόταν και στο συγκεκριμένο πανό. Η παραπάνω ενέργεια, αλλά και αυτές που προηγήθηκαν με την κατάληψη του ιστορικού χώρου του Πολυτεχνείου από ομάδα που καμία σχέση δεν έχει με το φοιτητικό, σπουδαστικό, μαθητικό, γενικότερα με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, είναι μέρος μιας πολύπλευρης προσπάθειας που ξεκινά από διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχει την ίδια στόχευση: Την υπονόμευση του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου και του αντιιμπεριαλιστικού του περιεχομένου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ και όλων αυτών που χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, αλλά και του αντικομμουνισμού».

 

(Επισκέψεις: 342 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend