Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Τα ellinikahoaxes.gr παραπληροφορούν

Τα ellinikahoaxes.gr, που ποζάρουν σαν ελεγκτές (!) της ενημέρωσης και διορίστηκαν… διώκτες της παραπληροφόρησης, έγραψαν μια ακόμα «λαμπρή» σελίδα στην..

Τα ellinikahoaxes.gr, που ποζάρουν σαν ελεγκτές (!) της ενημέρωσης και διορίστηκαν… διώκτες της παραπληροφόρησης, έγραψαν μια ακόμα «λαμπρή» σελίδα στην παραπληροφόρηση. Αυτή τη φορά δεν ξέπλυναν τη χούντα και δεν συγχρονίστηκαν με τον ναζί Λαγό και τον γνωστό δημοκράτη αντιπρόεδρο της ΝΔ, τον Γεωργιάδη, στο «παιχνιδάκι» για το αν οι νεκροί του Πολυτεχνείου ήταν… «μέσα ή έξω» από το Πολυτεχνείο (διαβάστε εδώ σχετικά). 

Οι «μπάτσοι» του facebook (διαβάστε εδώ για τα «κατορθώματα» τους) σε… βαρύγδουπο άρθρο τους, υπό τον τίτλο «Η παραπληροφόρηση σχετικά με την ιντερφερόνη άλφα 2β από την Κούβα στην αντιμετώπιση της νόσου COVID-19» (εδώ), επιδίωξαν να ενημερώσουν για ένα σοβαρό θέμα όπως ο κορωνοϊός, για την εξάπλωση του και την αντιμετώπιση του. 

Αυτό που έχουμε να πούμε εξαρχής προς τους αναγνώστες μας είναι: Εάν βρεθεί μπροστά σας αυτό το δημοσίευμα των ellinikahoaxes.gr καλό είναι να ενημερώσετε όσο γίνεται περισσότερους για τα ψεύδη του, διότι τα fake news – ειδικά μάλιστα για θέματα που αφορούν τη δημόσια υγεία – πρέπει να αποκαλύπτονται.

Ας δούμε, λοιπόν, τώρα πώς τα ellinikahoaxes.gr  παραπληροφορούν:

Ο «Ημεροδρόμος» (και άλλες ιστοσελίδες) δημοσίευσαν ανάρτηση της Προεδρίας της Κούβας και δημοσίευμα της granma.cu, όπου αναφερόταν ότι η Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει επιλέξει το κουβανικό φάρμακο (Interferón alfa 2B – IFNrec) για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.  Πρόκειται για ένα αντιικό φάρμακο βιοτεχνολογίας της Κούβας. Παράγεται στο κινεζικο-κουβανικό εργοστάσιο Changheber στην Jilin της Κίνας. Το δημοσίευμα μας (7 Φεβρουαρίου 2020) εδώ.

Στις 13 Μαρτίου 2020 το ΑΠΕ – ΜΠΕ κατέγραψε μια ακόμα είδηση: Πολλές χώρες ζητούν το κουβανικό αντιιικό φάρμακο που χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του κορωνοϊού. Το δημοσιεύσαμε και αυτό στον «Ημεροδρόμο (διαβάστε εδώ). Στην ουσία, δηλαδή, πρόκειται για αναδημοσίευση από το ΑΠΕ- ΜΠΕ όπου σημειώνεται ότι «το κουβανικό αντιιικό φάρμακο Ιντερφερόνη Άλφα 2Β χρησιμοποιείται στην Κίνα κατά του νέου κορωνοϊού και περίπου 15 χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία να το αγοράσουν, ανέφεραν σήμερα ειδικοί στην Κούβα».

Σημειώστε ότι  ο Εντουάρντο Μαρτίνες, πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας BioCubaFarma, δήλωσε – σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μην ξεχνιόμαστε – ότι η  «η ιντερφερόνη είναι φαρμακευτικό προϊόν, όχι εμβόλιο». Με αυτόν τον τρόπο διέψευσε τις πληροφορίες που κυκλοφορούν σε πολλούς ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για ένα «κουβανικό εμβόλιο». Στο ίδιο δημοσίευμα περιγράφεται ότι τα φάρμακα παρασκευάζονται στην Κούβα και στην Κίνα από κοινοπραξία.

Ο Μαρτίνες είπε ότι σύμφωνα με τη Φαρμακευτική Ένωση Κίνας «από τις επιλογές που υπάρχουν (για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, περίπου 30 σήμερα), η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη». Επίσης, σύμφωνα με τον διευθυντή του Κουβανικού Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, Εουλόχιο Πιμεντέλ, 15 χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής και τη Ασίας, επιθυμούν να λάβουν το συγκεκριμένο φάρμακο.

Μέχρι εδώ, για κάποιον που δεν έχει κολλήσει τον «ιό» της συκοφαντίας και της σκόπιμης παραπληροφόρησης τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και διαυγή. Όχι, όμως και για τους «τροχονόμους» της ενημέρωσης, όχι για τα ellinikahoaxes.gr που  έγραψαν ένα επιστημονικοφανές άρθρο για να συμπεράνουν ότι: «Το “φάρμακο” για το οποίο κάνουν λόγο τα ελληνικά δημοσιεύματα, συγκεκριμένα η ιντερφερόνη άλφα 2β δεν αποτελεί καινοτομία της κουβανικής κυβέρνησης ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έχει κριθεί ως αποτελεσματικός φαρμακευτικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της νόσου COVID-19 από κάποια κλινική δοκιμή».

Ερώτηση 1η: Αλήθεια, σε ποιο δημοσίευμα βρήκαν ότι η ιντερφερόνη είναι καινοτομία της κουβανικής κυβέρνησης;

Ερώτηση 2η: Σε ποιο δημοσίευμα βρήκαν ότι το φάρμακο έχει κριθεί «ως αποτελεσματικός φαρμακευτικός παράγοντας για την αντιμετώπιση της νόσου» ώστε να έρχονται οι προφεσόροι και να κοτσάρουν μπροστά ένα “δεν”, για να κάνουν τί; Μα για να διαψεύσουν έναν ισχυρισμό που, όμως, οι ίδιοι (!) τον κατασκεύασαν και που οι ίδιοι τον χρέωσαν σε εκείνους που κατηγορούν, ώστε μετά να παριστάνουν τους ελεγκτές ενός fake που οι ίδιοι δημιούργησαν! 

Κάποιος, λοιπόν, που θέλει να ελέγχει (!!!) τι γράφεται, θα πρέπει πρώτα να ξέρει και να καταλαβαίνει τι διαβάζει. Στοιχειώδες Γουότσον. Τι γράφει ο «Ημεροδρόμος»; Ακριβώς αυτό που ανακοινώθηκε από Κουβανούς και Κινέζους, δηλαδή ότι «από τις επιλογές που υπάρχουν (για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, περίπου 30 σήμερα), η πρώτη που συνιστάται είναι η ιντερφερόνη»Τι δεν καταλαβαίνουν οι “Μπαλούρδοι” των ellinikahoaxes.gr;

Στις κατηγορίες που μας απευθύνουν τα ellinikahoaxes.gr είναι ότι ο «Ημεροδρόμος» προχώρησε σε αναδημοσίευση από μη έγκυρες και αξιόπιστες πηγές…  Προσέξτε τώρα για τι είδους τετραπέρατους πρόκειται: Για τα ellinikahoaxes.gr η Προεδρία της Κούβας και η granma.cu δεν είναι αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης, σε αντίθεση με τα μούτρα τους… Έτσι, τα σαΐνια μας, με ύφος 300 καλαμοκαβαλαραίων, γράφουν: «Πρακτικά όλα τα δημοσιεύματα που κάνουν αναφορά σε αυτό το φάρμακο και τη συνεργασία μεταξύ της Κούβας και της Κίνας έχουν ως πηγή είτε σελίδες ενημέρωσης που εδρεύουν στη Κούβα ή άλλες ισπανόφωνες σελίδες. Αυτή η πληροφορία δε βρίσκεται σε καμία μεγάλη σελίδα ενημέρωσης ή επιστημονικού φορέα»

Μάλιστα! Επαναλαμβάνουμε: Για τα ellinikahoaxes.gr ούτε οι κρατικές σελίδες, ούτε οι επίσημες δημοσιογραφικές σελίδες, ούτε γενικώς οι ισπανόφωνες σελίδες (εννοούν ολόκληρης της Λατινικής Αμερικής…) είναι αξιόπιστες! Είναι προφανές ότι κάπου εδώ και η σοβαρότητα και η δημοσιογραφική «εγκυρότητα» των “Μπαλούρδων” αρχίζει να ξεχειλίζει… 

Σε ό,τι αφορά τον «Ημεροδρόμο», σε αυτούς τους τύπους που παριστάνουν – με την ίδια «επάρκεια» – άλλοτε τη μιντιακή και άλλοτε την ιατρική αστυνομία, έχουμε να πούμε το εξής απλό:  Εμείς γιατροί δεν είμαστε και δεν τους παριστάνουμε. Διατηρούμε αυτή τη σοβαρότητα για τον εαυτό μας. Πάντως, χωρίς να είμαστε γιατροί, το πρόβλημα από το οποίο πάσχουν αυτοί οι… “πούλιτζερ”, είναι πρόδηλο: Αντικουβανίτιδα με τάσεις προς ανοησία.

Έχουμε, δε, δύο ερωτήματα για τα σαΐνια:

1.Παρόλο που το δημοσίευμα από τα ellinikahoaxes.gr έχει χθεσινή ημερομηνία (16/3/2020) γιατί, στον ενδελεχή τους έλεγχο «ξεχνάνε» το δημοσίευμα του ΑΠΕ- ΜΠΕ; Δεν θα έπρεπε να έχει πρώτη θέση στην καταγγελία τους κατά εκείνων που… παραπληροφορούν, από τη στιγμή που οι περισσότερες ιστοσελίδες από εκεί αναμετέδωσαν την είδηση; Τι να υποθέσουμε; Ότι τα  ellinikahoaxes.gr είναι «κότες» απέναντι στο κράτος και την κυβέρνηση; 

2. Στο ρεπορτάζ του ΑΠΕ – ΜΠΕ, γίνεται λόγος και για τις 15 χώρες που θέλουν το αντιικό φάρμακο, καθώς και άλλες σημαντικές πληροφορίες. Το αμφισβητούν; Πότε θα κάνουν ένα από αυτά τα «αποδεικτικά» και «ερευνητικά» ρεπορτάζ τους, για να αμφισβητήσουν 15 χώρες;

Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε άλλο με τους επαγγελματίες της πραγματικής παραπληροφόρησης που διακινείται από τα ellinikahoaxes.gr. Μια τελευταία παρατήρηση μόνο: Εκτός από τον «ιό» του αντικομμουνισμού (τους πειράζει που η Κούβα στέκεται πρωτοπόρα και αυτή τη φορά στη μάχη ενός παγκοσμίου προβλήματος) υπάρχει και ο «ιός» της κουτοπονηριάς. Ας ψάξουν αν υπάρχει «αντιικό φάρμακο» που να βοηθά στην αντιμετώπιση του.  Να προσέξουν μόνο να μην είναι από την Κούβα ή να μην το καταγράφουν ισπανόφωνες ιστοσελίδες… 

Σχετικά θέματα

Απόψεις