Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνεδριάζει έκτακτα το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας – Γαλλία και Βρετανία κάνουν ένα βήμα μπροστά κατά της Ρωσίας

ΝΑΤΟ και Ουκρανία θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη, μετά το χτύπημα της Ρωσίας με «νέο» βαλλιστικό..

ΝΑΤΟ και Ουκρανία θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Τρίτη, μετά το χτύπημα της Ρωσίας με «νέο» βαλλιστικό πύραυλο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις τις Ουκρανίας που παράγουν βαλλιστικούς πυραύλους, χθες, αλλά και το διάγγελμα του Ρώσου Προέδρου Βλ. Πούτιν ο οποίος δήλωσε ότι μετά τα χτυπήματα με ΝΑΤΟϊκούς πυραύλους στο έδαφος της Ρωσίας η σύγκρουση αποκτά «παγκόσμιο χαρακτήρα».

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της ευρωατλαντικής συμμαχίας δήλωσε ότι αυτή η εξέλιξη «δεν θα αλλάξει την πορεία της σύγκρουσης ούτε θα αλλάξει την αποφασιστικότητα των συμμάχων του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία». Η συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας θα πραγματοποιηθεί σε επίπεδο πρεσβευτών και θα γίνει μετά από αίτημα του Κιέβου. Το συμβούλιο λειτουργεί «ως μηχανισμός διαβούλευσης της κρίσης», καθώς διεξάγονται ακόμα συζητήσεις για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κοινό τους άρθρο στη Le Figaro οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό και της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λάμι απαντούν στον Βλ. Πούτιν, κλιμακώνοντας τη στήριξη τους στην Ουκρανία:«Η Γαλλία και η Βρετανία δεν θα τον αφήσουν να επιτύχει τους σκοπούς του. Μαζί με τους συμμάχους μας, θα καταβάλουμε όλες τις προσπάθειες που απαιτούνται προκειμένου η Ουκρανία να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση». Ισχυρίζονται ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεπερνά τα σύνορα της Ευρώπης, όλος ο κόσμος πλήττεται από αυτή την απόπειρα ‘πουτινοποίησης'”». Προσθέτουν ότι υπόσχονται να προχωρήσουν «ακατάπαυστα αυτή την εκστρατεία».

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε πως η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου συνιστά «τρομερή κλιμάκωση» στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την Ρωσία, λέγοντας ταυτόχρονα πως «δεν θέλουμε να παράσχουμε στην Ουκρανία πυραύλους κρουζ ικανούς να διεισδύουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος». 

Στο μεταξύ, σήμερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε, επισκέφτηκε τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην κατοικία του στη Φλόριντα, σύμφωνα με αναφορές της ολλανδικής εφημερίδας De Telegraaf. 

Σχετικά θέματα

Απόψεις