Κοινωνία Πολιτική

«Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη…»

3 χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου - Το μήνυμα της μητέρας του

Στις κινητοποιήσεις για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί, οκτώ χρόνια μετά, υπήρχε μια δυνατή εικόνα που έστελνε μήνυμα: Μαζί η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου, και η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλος, ο οποίος δολοφονήθηκε, σαν σήμερα, 21 Σεπτεμβρίου του 2018. Το μήνυμα ήταν συγκεκριμένο: Δεν ξεμπερδάψε ακόμα με τον φασισμό.

Η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου σήμερα έγραψε: 

«Παιδί μου, ομόρφυνες τον κόσμο με τα λόγια σου, την καλοσύνη και τη συμπόνια σου, την ευγενική σου ψυχή και την αγάπη σου.

Και τρία χρόνια λείπεις κι άφησες ανοιχτές πληγές και τη μαγεία σου να πλανάται στον αέρα και να ψάχνει κάπου να φωλιάσει.

Η χρυσόσκονη που σκόρπισες φεύγοντας, ταξιδεύει στην ατμόσφαιρα και είναι σαν να μας κλείνεις το μάτι και να λες Εδώ είμαι, οι πράξεις μου, τα λόγια μου, τα γραπτά μου είναι εδώ.

Συνεχίστε μέχρι που κάθε παπούτσι που κλωτσά να γίνει στάχτη στο χώμα της κόλασης. Η μαμά σου».

Η ανάρτηση της μητέρας του Ζακ Κωστόπουλου έγινε στη σελίδα «Justice for Zak/Zackie»:

Η δίκη για τις δολοφονικές κλωτσιές που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος αναβλήθηκε στις 6 Νοεμβρίου 2020 επ’ αόριστον. Το δικαστήριο έκρινε πως λόγω των συνθηκών και της υφιστάμενης ΚΥΑ που όριζε μέγιστο αριθμό 15 ατόμων στη δικαστική αίθουσα η δίκη δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

(Επισκέψεις: 1.711 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend