Κοινωνία

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής των εργατών στους δήμους

Έως εδώ. Άμεσα μέτρα για να σταματήσει να τρέχει το αίμα των δημοτικών εργατών. Με μια οργισμένη ταξικά ανακοίνωση για το νέο εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στη χωματερή των Άνω Λιοσίων με νεκρό οδηγό απορριμματοφόρου, πατέρα 4 παιδιών, εξέδωσε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Τα μέλη του Συνδικάτου, εκφράζουν τα βαθιά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος και απαιτούν άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής των εργατών.

Ειδικότερα στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο αναφέρει:

«Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την προηγούμενη ανακοίνωση και άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες που έχει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Άλλος ένας εργάτης 52 ετών, πατέρας 4 παιδιών έχασε τη ζωή του.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί νταλίκα του δήμου Αλίμου ανατράπηκε στη λεωφόρο ΝΑΤΟ πηγαίνοντας να αδειάσει προς τη χωματερή με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τη ζωή του.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής εκφράζει τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του συναδέλφου.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο, έως εδώ, να σταματήσει το αίμα των εργατών στους δήμους.

Όταν το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων παίρνει τέτοιες διαστάσεις αιτία δεν είναι ούτε η κακιά η ώρα, ούτε η κακιά στιγμή όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία τω δημάρχων. Αιτία είναι η εντατικοποίηση της εργασίας, τα κακοσυντηρημένα οχήματα, η ανύπαρκτη εκπαίδευση του προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εικοσιτετράωρη λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας, η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων που βλέπουν ως κόστος την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ότι θα μειώσει ακόμα περισσότερο το μισθολογικό κόστος μειώνοντας μεσοσταθμικά κατά 32% τις ειδικότητες που είναι ενταγμένες στα ΒΑΕ. Τους προειδοποιούμε να μην τολμήσουν να αγγίξουν ούτε μια ειδικότητα, αντιθέτως να εντάξουν και άλλες ειδικότητες στο καθεστώς των ΒΑΕ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιτρέψουμε να θυσιαστούν και άλλοι συνάδελφοι για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Όσον αφορά το σημερινό δυστύχημα θα πρέπει να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος, και μάλλον αυτή θα πρέπει να είναι η δημοτική αρχή, γιατί το όχημα μετά το δυστύχημα βρέθηκε σε ιδιωτικό συνεργείο;

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου τη Δευτέρα 19/11/2018 να προχωρήσουν στην ενημέρωση όλων των συναδέλφων μέσα από μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις.

Τη Δευτέρα δεν κυκλοφορεί κανένα απορριμματοφόρο και κανένα όχημα δεν βγαίνει από τα αμαξοστάσια των δήμων».

(Επισκέψεις: 71 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend