Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Υπ. Οικονομικών: Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου

Με ανακοίνωσή τους οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Καθαριότητας του υπουργείου Οικονομικών – ΑΑΔΕ ζητούν να μην χάσει τη δουλειά του κανένας..

Με ανακοίνωσή τους οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι Καθαριότητας του υπουργείου Οικονομικών – ΑΑΔΕ ζητούν να μην χάσει τη δουλειά του κανένας εργαζόμενος και να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις τώρα σε αορίστου χρόνου. «Καμία απόλυση, κανείς μόνος του στην πανδημία, κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα» αναφέρουν χαρακτηριστικά. Η Ανακοίνωση των Συμβασιούχων:

«Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,

Εμείς, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του υπουργείου οικονομικών, εφοριών, και άλλων υπηρεσιών του βρισκόμαστε σε μια μόνιμη ομηρία εδώ και χρονιά με την με την απειλή της απόλυσης να πλανάται συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας. Δεν είναι λίγοι συνάδελφοι μας που πεταχτήκαν στις ουρές της ανεργίας.

Έχουμε μπουχτίσει από υποσχέσεις. Μας έχουν κάνει μπαλάκι από υπουργείο σε υπουργείο και από αρμόδιο σε αρμόδιο με το πρόβλημα μας να διαιωνίζεται και να μην ικανοποιείται το βασικό μας αίτημα που είναι να μετατραπούν όλες μας οι συμβάσεις ΤΩΡΑ σε αορίστου χρόνου.

Εδώ και μήνες δίνουμε ένα σκληρό αγώνα με συνεχής κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις για την ικανοποίηση του δίκιου αιτήματος μας, για να μπει τέλος στην ομηρία που μας έχουν καταδικάσει. Αυτόν τον αγώνα είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να δυναμώσουμε όλοι οι συμβασιούχοι του Υπουργείου Οικονομικών και της ΑΑΔΕ σαν μια γροθιά μέχρι την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας. Δεν επαναπαυόμαστε σε προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και φρούδες υποσχέσεις των συναρμόδιων υπουργείων.

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας στη δουλεία. Εμείς οι 150 εργαζόμενοι στην καθαριότητα  εδώ και χρόνια έχουμε φτύσει αίμα κάθε χρόνο,  να τρέχουμε με το φόβο και το άγχος αν θα έχουμε δουλειά. Δουλεύουμε με συνεχείς συμβάσεις που έχουν ημερομηνία λήξης.  Περάσανε κυβερνήσεις, υπουργοί, τρόικες, και εμείς εδώ νύχτα – μέρα, δουλεύαμε, με τον ιδρώτα, με το άγχος, με τις αρρώστιες, τις μειώσεις μισθών, τα ωράρια, τις μετακινήσεις, από δήμο σε δήμο, υπηρεσία σε υπηρεσία, να κάνουμε επιπλέον ότι δουλειά προκύψει. Με αυτόν τον τρόπο κάποιοι από εμάς  δουλεύουν σχεδόν 20 χρόνια περιμένοντας να γίνουν οι συμβάσεις μας αορίστου. Αντί αυτού συνάδελφοι απολύθηκαν και όσοι απομείναμε στη δουλεία ζούμε με το ίδιο άγχος.

Καταστρέψαμε τα χέρια μας, τις πλάτες μας και τα πνευμόνια μας με τα χημικά για να έχουμε ένα μεροκάματο και να μπορούμε να ζήσουμε τίμια τις οικογένειες μας. Βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, καθαρίζουμε, απολυμαίνουμε, προστατεύουμε με την δουλειά μας του συναδέλφους μας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τον κόσμο που ερχόταν στις εφορίες, στο υπουργείο κτλ ακόμη και το γραφείο του υπουργού και η ανταμοιβή είναι να μας πετάνε στο δρόμο.

Δεν περισσεύει κάνεις, οι ανάγκες καθαρότητας και ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε το 4ό κύμα της πανδημίας είναι μεγάλες. Εμείς οι 150 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  άλλα και όσοι συμβασιούχοι συνάδελφοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ  δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή εργασία είναι κοινός.

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας πετάει στο δρόμο, έχοντας πάρει “πάσα” από τις προηγούμενες κυβερνήσεις που διατήρησαν στο ακέραιο τους νόμους και το απαράδεκτο καθεστώς της ομηρίας των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ενώ με κοροϊδίες, υποσχέσεις και ψέματα έπαιξαν ουσιαστικά με το ψωμί μας. 150 οικογένειες να τρέχουν να ζητιανεύουμε επιδόματα, γυναίκες και άνδρες συνάδελφοι που θα έπρεπε να ετοιμάζονται για σύνταξη να τρέχουνε για καταρτίσεις στα 55 τους! Με τσακισμένα χέρια και μέση τόσα χρονιά συμβασιούχοι καθαριότητας να μας λένε ότι τώρα δεν επαρκούν τα μόρια μας για την δουλειά μας!

Δεν ζητάμε χάρη! Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση! Ζητάμε το δίκιο μας, την δουλειά μας!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά τον αγώνας μας

Τώρα να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις τώρα σε αορίστου χρόνου

Όλοι μαζί οι συμβασιούχοι καθαριότητας δεν παρακαλάμε. Ζητάμε το δίκιο μας. Μαζεύουμε σκουπίδια άλλα δεν είμαστε σκουπίδια και κανένας υπουργός, καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να μας πατάξει στον δρόμο.

Καμία απόλυση, κανείς μόνος του στην πανδημία, κανείς εργαζόμενος χωρίς εισόδημα

Καλούμε εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, σωματεία όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα που δίνουμε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των εργαζομένων.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι καθαριότητας του Υπουργείου Οικονομικών – ΑΑΔΕ

Απόψεις