Κοινωνία

Συλλαλητήριο στο Πασαλιμάνι ενάντια στη νέα παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠ

Συλλαλητήριο στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εργατικά Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς του Πειραιά ενάντια στη νέα παραχώρηση μετοχών του ΟΛΠ.

«Όχι στο master plan της Cosco, όχι στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης» το μήνυμα που στέλνουν.

Τα Συνδικάτα και οι φορείς καταγγέλλουν την επιπλέον παραχώρηση 16% των μετοχών του Λιμανιού στο κινέζικο μονοπώλιο επισημαίνοντας ότι είναι μια εξέλιξη ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας του Πειραιά και προσθέτουν ότι «είναι η συνέχεια όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που ξεδιπλώνονται όλα αυτά τα χρόνια για να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι και οι επιχειρηματίες, οι εργοδότες. Για τα κέρδη τους επιτίθενται στα εργατικά – εργασιακά δικαιώματα μέσα στους χώρους δουλειάς και την ίδια ώρα δεν αφήνουν “ούτε μισό” ελεύθερο χώρο από αυτούς που έχουναπομείνει στην ακτογραμμή του Πειραιά, χωρίς να ξεδιπλώνουν τα επιχειρηματικά σχέδιά τους για να τους καταπατήσουν, δημιουργώντας μια αφόρητη κατάσταση στις λαϊκές γειτονιές μας,στο Πέραμα, στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και ευρύτερα στην περιοχή του Πειραιά».

Στην κινητοποίηση παραβρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των μαζικών φορέων, των Εργατικών Συνδικάτων και άλλων φορέων της περιοχής «ενάντια σε αυτή την πολιτική του μεγάλου ομίλου της Cosco αλλά και της πολιτικής της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί συνολικά το Λιμάνι, που παραδίδει γη, αέρα και θάλασσα στο μεγάλο κεφάλαιο δυσκολεύοντας παραπέρα τη ζωή του λαού μας». Κάλεσε το λαό να συμπορευτεί με το ΚΚΕ στον αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική, «για να ανοίξει ο δρόμος για άλλη μορφή οργάνωσης της οικονομίας όπου όλα αυτά θα είναι λαϊκή περιουσία και θα ικανοποιούν τις ανάγκες του ίδιου του λαού μας και όχι τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών».

Πηγή: 902.gr

(Επισκέψεις: 333 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend