Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στο υπ. Υγείας και σε όλη τη χώρα

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη 1 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις..

Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις προχωρούν την Τρίτη 1 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, με αποφάσεις των Σωματείων και των Ομοσπονδιών τους, στο πλαίσιο της πανδημοσιοϋπαλληλικής στάσης εργασίας (11 π.μ. – 3 μ.μ.).

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στη 1 μ.μ. με τη συμμετοχή σωματείων υγειονομικών από νοσοκομεία της Αττικής.

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων της υγείας στην Αθήνα συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας (12μ.-16.00) και ο Σύλλογος Εργαζομένων Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΣΕΙΦΕΤ). Την κινητοποίηση του ΣΕΙΦΕΤ στηρίζει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο.

Κινητοποιήσεις την 1η Φλεβάρη θα γίνουν σε πολλές ακόμα πόλεις, όπως:

Θεσσαλονίκη: Στη 1 μ.μ. έξω από τις ΥΠΕ (Αριστοτέλους)

Γιαννιτσά: Στις 12 μ. στην πύλη του Νοσοκομείου

 Δράμα: Στις 12 μ. στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου.

Ηράκλειο: Στις 12.30 μ.μ. στα Λιοντάρια

Ικαρία: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο

Κέρκυρα: Στις 12.30 μ.μ. στην παλιά Νομαρχία

Κοζάνη: Στη 1 μ.μ. στην πύλη του «Μαμάτσειου» Γενικού Νοσοκομείου.

Λάρισα: Στις 12.30 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο

Λήμνος: Στις 12.30 μ.μ. στην στην είσοδο της παλιάς πύλης

Βόλος: Στη 1.15 μ.μ., έξω από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο

Καρδίτσα: Στη 1 μ.μ. συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία

Λευκάδα: Στη 1 μ.μ. στο προαύλιο του νοσοκομείου

Πρέβεζα: Στις 12 μ. στην πύλη του νοσοκομείου

Ρόδος: Στην 1 μ.μ. στην κεντρική είσοδο του νοσοκομείου

Σάμος: Στις 12.30 μ.μ. στο Νοσοκομείο

Τρίκαλα: Στις 12 μ. στην πύλη του νοσοκομείου

Τρίπολη: Στις 13.00 στην πύλη του Παναρκαδικού Νοσοκομείου

Χαλκίδα: Στις 13.00 στην πύλη του νοσοκομείου

Χίος: Στις 13.00 σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο

Επίσης, σε 4ωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν σήμερα (8 π.μ. – 12 μ.) οι γιατροί του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Χαλκίδας, αντιδρώντας στα «εντέλλεσθε» της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ για μετακινήσεις σε άλλα νοσοκομεία και απαιτώντας την ασφαλή λειτουργία του Τμήματος.

Δεν συμφιλιωνόμαστε με τη βαρβαρότητα

«Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα! Η υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μας, της υγείας και της ζωής μας είναι δική μας υπόθεση», σημειώνει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας για τις κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι «η αγανάκτηση και η οργή ξεχειλίζουν», γιατί:

«Την ώρα που η κυβέρνηση σφυρίζει τη λήξη της πανδημίας, έχουμε γονατίσει από τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό. Καθημερινά στα νοσοκομεία αντικρίζουμε τους ασθενείς μας να στοιβάζονται σε φορεία και ράντζα μετά από κάθε εφημερία, να ξεψυχούν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, να γίνονται μπαλάκι από το ένα νοσοκομείο στο άλλο. Χιλιάδες ασθενείς μας με άλλα προβλήματα υγείας παραμένουν αποκλεισμένοι από το δημόσιο σύστημα Υγείας εξαιτίας της μετατροπής του σε σύστημα μιας νόσου.

Χάσαμε ασθενείς μας που θα μπορούσαμε να είχαμε σώσει αν είχαμε εισακουστεί. Γιατί δεν θεωρούμε ότι είναι φυσικό “να πεθαίνεις από κορονοϊό επειδή είσαι μεγάλος σε ηλικία, παχύσαρκος ή έχεις άλλα νοσήματα”, όπως ξεδιάντροπα ισχυρίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Γιατί ενώ οι ανάγκες έχουν αυξηθεί και είμαστε λιγότεροι από ό,τι πριν από 2 χρόνια (που και τότε ήμασταν λίγοι), η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες υγειονομικούς. Γιατί βιώνουμε καθημερινά την εντατικοποίηση και τη μετατροπή μας σε περιπλανώμενο θίασο για να μπαλώνουμε τρύπες. Γιατί η κυβέρνηση μας αναγκάζει, γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, από ουρολόγους μέχρι γυναικολόγους και από ορθοπαιδικούς μέχρι ψυχίατρους, να περιθάλπουμε ασθενείς με Covid-19.

Γιατί η κυβέρνηση λιβανίζει τους κλινικάρχες που άδραξαν την ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που σέρνει στα δικαστήρια τους συναδέλφους μας από το Παίδων Πεντέλης γιατί αγωνίζονται για να μην κλείσει.

Γιατί καθ’ υπαγόρευση της εργοδοσίας, αναγκάζουν τους γονείς των παιδιών που νοσούν να διαλέξουν αν θα χάσουν το μισό μεροκάματο ή αν θα στείλουν άρρωστα τα παιδιά τους στο σχολείο.

Γιατί αντί να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών επί κυβέρνησης ΝΔ και το Νοσοκομείο Θώρακος επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με το “νέο ΕΣΥ” σχεδιάζουν να κλείσουν και άλλα με στόχο την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της Υγείας».

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα Υγείας θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία τον Φλεβάρη, ενώ στις διεκδικήσεις τους περιλαμβάνονται:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση υγειονομικού, να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, με όλα τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας.
  • Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για το δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Δωρεάν ράπιντ και μοριακά τεστ σε όλους. Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία. Πηγη: 902

Σχετικά θέματα

Απόψεις