Διεθνή

Τα κτήνη! Ξαναχτύπησαν σχολείο στη Γάζα!

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους σε σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στη Ράφα στα νότια της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικό προσωπικό. Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά τη διεθνή κατακραυγή για το αιματοκύλισμα στο καταφύγιο του ΟΗΕ για εκτοπισμένους Παλαιστινίους στη Τζαμπαλίγια. 

Δεκάδες είναι τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη νότια Γάζα από το πρωί της Κυριακής, την επομένη των πολεμικών ιαχών Νετανιάχου για συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης ακόμη και αφότου ολοκληρωθεί η πρωταρχική αποστολή της καταστροφής των τούνελ της Χαμάς. 

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο περισσότεροι από 3.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι, μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο Ma’an. Από πλευράς ισραηλινού στρατού δεν υπήρξε άμεσα κανένα σχόλιο.

Συνολικά από το πρωί της Κυριακής ξεπερνούν τους 47 οι νεκροί στη Γάζα από το ανηλεές ισραηλινό σφυροκόπημα από ξηράς, αέρος και θαλάσσης. Ανάμεσα στους νεκρούς από ισραηλινές επιδρομές στη Ράφα βρίσκεται δεκαμελής οικογένεια, ανάμεσά τους παιδιά.

Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων σε τρεις εβδομάδες πολέμου εκτινάσσεται πλέον σε πάνω από 1.749. Τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους τουλάχιστον 300 παιδιά, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της UNICEF.

Το Ισραήλ ανακήρυξε νεκρό τον 23χρονο στρατιώτη Χαντάρ Γκολντίν, ο οποίος θεωρείτο ότι είχε απαχθεί από μαχητές της Χαμάς. Ο στρατιώτης σκοτώθηκε εν ώρα μάχης την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις στη Γάζα αναδιαρθρώνονται, εν τω μεταξύ, την Κυριακή. Συγκριμένες μονάδες αποσύρονται και άλλες μετακινούνται στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα. Και την ίδια στιγμή, το Ισραήλ λέει σε πολλούς Παλαιστίνιους κατοίκους ότι μπορούν να επιστρέψουν στις γειτονιές τους που έχουν ισοπεδωθεί σχεδόν σε ένα μήνα πολέμου.

Πηγή: in.gr 

(Επισκέψεις: 9 φορές, όπου 1 ημερήσιες)
Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend