Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνεχίζει την κοροϊδία του λαού ο Μητσοτάκης

Με ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών, ότι η ΝΔ, θα συνεχίσει στον δρόμο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, από τις οποίες μόνοι..

Με ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών, ότι η ΝΔ, θα συνεχίσει στον δρόμο των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων, από τις οποίες μόνοι ωφελημένοι βγαίνουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιόδευσε σήμερα στη Δυτική Μακεδονία (Βελβεντό, Σέρβια, Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά).

Είχε, δε, το θράσος, μιλώντας στην Κοζάνη που αν και στην καρδιά του λιγνίτη, υποφέρει από την ανεργία και την ενεργειακή φτώχεια, να υπερασπιστεί τη «δίκαιη μετάβαση», τάζοντας «παραγωγικές επενδύσεις» (με διασφαλισμένα για τους επιχειρηματίες «χρηματοδοτικά εργαλεία και τις μέγιστες δυνατές επιδοτήσεις»).

Το ίδιο παραμύθι προσπάθησε να περάσει ο Μητσοτάκης και στους αγρότες λέγοντας ότι ενώ «συζητάμε τη νέα ΚΑΠ (…) και γνωρίζουμε ότι η πράσινη μετάβαση στον πρωτογενή τομέα δεν είναι μια εύκολη, δεν είναι μια απλή υπόθεση», η ΝΔ είναι τάχα καλύτερη στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ώστε να δώσει «στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν αυτή τη μετάβαση με έναν τρόπο, όμως, που δεν θα θίγει τα εισοδήματά τους».

Κι αυτό όταν και η νέα ΚΑΠ έχει στον πυρήνα της το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, τη συγκέντρωση της γης σε ολοένα και λιγότερα χέρια, ή την εγκατάλειψή της με ό,τι αυτό σημαίνει και για την τροφοδοσία του λαού με φτηνό και ποιοτικό τρόφιμο, διαδικασία που υπηρέτησαν με τη σειρά όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όποτε ανέλαβαν την διαχείριση ή παζάρεψαν το θέμα στις Βρυξέλλες, υπηρετώντας τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες.

Με το ίδιο θράσος ισχυρίστηκε για τις πενιχρές αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, ότι η κυβέρνηση έβαλε «βαθιά το χέρι στην τσέπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί προφανώς οι εισφορές δεν κάλυψαν το σύνολο των ζημιών. Δαπανήσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια πρόσθετα για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε αγρότες από φυσικές καταστροφές», πρόσθεσε, αποσιωπώντας τα ποσά που χρεώνονται οι αγρότες μέσα από την άμεση κι έμμεση φορολογία, τις κάθε είδους εισφορές και κρατήσεις. Τις οποίες θέλει να επεκτείνει εξ ου και ο Μητσοτάκης είπε ότι «μεγάλη πρόκληση είναι ο καινούργιος Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να είμαστε πια πιο προσαρμοσμένοι και να δώσουμε όμως και μια πραγματική αίσθηση ότι η ασφάλιση είναι μια ανταποδοτική συνεισφορά και ότι ό,τι πληρώνεις πρέπει να μπορείς και να το παίρνεις. Και να περάσουμε και ένα μέρος της ευθύνης και λίγο περισσότερο και στον ίδιο τον παραγωγό»

Εξάλλου, «δυσαρεστημένος» δήλωσε το βράδυ από τη Φλώρινα για το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση στα Σκόπια, αναφέρεται στη χώρα τους ως Μακεδονία, αδιαφορώντας για τα προβλεπόμενα στη ΝΑΤΟϊκής κοπής Συμφωνία των Πρεσπών. Επιχειρώντας να κατευνάσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος του, είπε ότι καθότι «διεθνής συμφωνία», «θα αναγκαστούμε να τη σεβαστούμε και να κάνουμε το καλύτερο το οποίο μπορούμε με αυτή τη συμφωνία».

Στην ουσία και καθώς δεν αμφισβητεί το ΝΑΤΟικο υπόβαθρο της υπόθεσης έσπευσε να στείλει «μήνυμα στα Σκόπια και στη νέα τους ηγεσία: σε περίπτωση που επιμείνουν να αμφισβητούν τον πυρήνα της συμφωνίας σχετικά με την ονομασία της χώρας και την αποκαλούν έτσι όπως θέλουν να την αποκαλούν, τότε θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος τους θα παραμείνει κλειστός».

Σχετικά θέματα

Απόψεις