Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη

«Δεν πάει άλλο! Οι ζωές μας δεν χωράνε στο δημοσιονομικό τους κορσέ!» τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή..

«Δεν πάει άλλο! Οι ζωές μας δεν χωράνε στο δημοσιονομικό τους κορσέ!» τονίζει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Βάθης.

Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στο κάλεσμά του το Συνδικάτο σημειώνει:

«Κάθε μέρα διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών μας για διατροφή, στέγαση, θέρμανση, κίνηση, ψυχαγωγία. Την ίδια στιγμή ένας στους δύο συναδέλφους δεν γνωρίζει αν θα έχει δουλειά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, γιατί εργάζεται με σχέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξης, ενώ η ζωή του δεν μπορεί να περιμένει. Και όμως μπροστά μας βλέπουμε να γίνεται πάρτι εκατομμυρίων με εργολαβίες, ιδιωτικοποιήσεις, αναπτυξιακούς οργανισμούς, λεφτά να δίνονται απλόχερα στην πράσινη ανάπτυξη. Το κράτος, ως εργοδότης μας, αποδεικνύεται ανίκανο να καλύψει τις ανάγκες μας, την ίδια στιγμή που είναι πολύ ικανό να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Καμία αναμονή! Διεκδικούμε όλα όσα έχουμε ανάγκη!

Λέμε στην κυβέρνηση και στους προκάτοχούς της ότι δεν μπορούν να μας νανουρίσουν με το παραμύθι ότι αν αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας θα ζήσουμε κι εμείς καλύτερα. Ότι ταβάνι στις διεκδικήσεις μας δεν είναι οι δημοσιονομικές αντοχές, αλλά οι δικές μας ανάγκες για εργασία και ζωή στο μπόι του ανθρώπου.

Είναι πρόκληση τα ψίχουλα που βαφτίζουν αυξήσεις. Μας δίνουν 5% όταν από το 2009 έχουμε χάσει 50% και ο πληθωρισμός στα είδη που χρειαζόμαστε για να ζήσουμε τρέχει με 20%. Αλήθεια μπορούν να ζήσουν όλοι αυτοί τις οικογένειές τους με αυτά που παίρνουμε για μισθό;

Ο κλάδος μας μετράει 65 νεκρούς, εκατοντάδες σακατεμένους από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ οι επαγγελματικές ασθένειες θερίζουν. Τα εργοδοτικά εγκλήματα πάνε χέρι με χέρι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ελλιπή κατάρτιση σε ανθρώπους που μόλις μάθουν τη δουλειά, φεύγουν, αλλά και την ελλιπή χορήγηση ΜΑΠ, την απουσία γενικότερα μέτρων ασφαλείας και κατάλληλων συνθηκών στους χώρους δουλειάς, γιατί ενδιαφέρονται να κόβουν το κόστος των υπηρεσιών, αδιαφορώντας για τις ζωές μας!

Την ίδια στιγμή η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ολοκληρώσει το έργο, να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τη Δημόσια Υγεία, για να ζει κανείς μόνο αν έχει να πληρώσει. Τα κοράκια των τραπεζών εκμεταλλεύονται τις δυσκολίες μας και με τη βοήθεια των νόμων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις βγάζουν σε πλειστηριασμούς 700.000 κατοικίες.

Αρνούμαστε να σιωπήσουμε μπροστά στη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, τα εγκλήματα πολέμου με θύματα χιλιάδες παιδιά και αμάχους, από το κράτος του Ισραήλ, με τη συμμετοχή και της δικής μας κυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Για ξένες επεμβάσεις και εξοπλισμούς ξοδεύουμε δισ. την ώρα που εμείς μετράμε το ευρώ.

Θέλουμε πραγματικές αυξήσεις και μόνιμη και σταθερή δουλειά!

Δεν θα περιμένουμε να τα χάσουμε όλα! Έχουμε τη δύναμη, θα τους τσακίσουμε! Κάνουμε την αγανάκτηση αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη.

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016- 2017.

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, κανένας αναπτυξιακός οργανισμός.

  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα – Μείωση στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου».

Σχετικά θέματα

Απόψεις