Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Λάρισα: Ανεπιθύμητος ο Αμερικανός πρέσβης – Καμία εμπλοκή στον πόλεμο! 

Καμία εμπλοκή στον πόλεμο σε Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, ανεπιθύμητος ο Aμερικανός πρέσβης στη Θεσσαλία, τονίστηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Λάρισα, με αφορμή..

Καμία εμπλοκή στον πόλεμο σε Ερυθρά Θάλασσα και Ουκρανία, ανεπιθύμητος ο Aμερικανός πρέσβης στη Θεσσαλία, τονίστηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Λάρισα, με αφορμή την επίσκεψη του Τζωρτζ Τσούνης στην πόλη.

Το μήνυμα αυτό ακούστηκε από την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου έγινε η συγκέντρωση του ΚΚΕ, έως την 1η στρατιά στην Λάρισα, που είναι η έδρα του επιχειρησιακού στρατηγείου της αποστολής «Ασπίδες» της ΕΕ, στην οποία μετέχει η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα». Ακούστηκε και στους κεντρικούς δρόμους, κατά την πορεία που πραγματοποιήθηκε, με συνθήματα κατά των στρατιωτικών αποστολών εκτός συνόρων.

Νωρίτερα έγινε αιφνιδιαστικη παρέμβαση του ΚΚΕ στο ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένη ομιλία του Αμερικανού πρέσβη.

Στην ομιλία του στην συγκέντρωση ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής του Κόμματος τόνισε πως «είναι ανεπιθύμητος ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζώρτζ Τσούνης, που σήμερα επισκέπτεται την Λάρισα. Είναι ανεπιθύμητος και κάθε εκπρόσωπος των φονιάδων λαών».

Σημείωσε ότι «ο Αμερικανός πρέσβης είναι προσκεκλημένος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών για να συζητήσουν για μπίζνες. Να λογαριάσουν πως θα επεκτείνουν τη συνεργασία τους για να αυγατίσουν τα κέρδη τους. Οι Έλληνες επιχειρηματίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για μερίδιο απ’ την ματωμένη λεία του πολέμου, όταν αρχίσει το μοίρασμα» και πρόσθεσε πως «είναι βαθιά προκλητική η κυνικότητα τους προς το λαό, αυτά να συμβαίνουν την ίδια ώρα, που βαθαίνει όλο και περισσότερο η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εντείνεται ο κίνδυνος για τον ελληνικό λαό».

Αναφέρθηκε στις ραγδαίες και επικίνδυνες εξελίξεις σημειώνοντας ότι «κανείς δεν δικαιούται να σιωπά ή να μένει θεατής, όταν η φωτιά του πολέμου φουντώνει γύρω μας». Για την Παλαιστίνη σημείωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κάνουν πλάτες στο Ισραήλ διότι «στόχος τους είναι η εξόντωση του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης που δεκαετίες τώρα παλεύει για τη δική του πατρίδα». Υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, στηριζόμενη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση και τα άλλα ακροδεξιά μορφώματα, στηρίζει την ισραηλινή πολεμική επιχείρηση, στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, εγκληματώντας κατά της ανθρωπότητας».

Καταδεικνύοντας την εμπλοκή στον πόλεμο σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, έστειλε την πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία, τώρα έστειλε τη φρεγάτα Υδρα στην Ερυθρά Θάλασσα, με το πρόσχημα της “προστασίας της Ναυσιπλοΐας”. Μάλιστα, ανέλαβε και τη διοίκηση της πολεμικής ναυτικής αποστολής Aspides της ΕΕ, που υλοποιείται σε συνεργασία με την αντίστοιχη επιχείρηση, όπου ηγούνται οι ΗΠΑ». Υπογράμμισε ότι «είναι απολύτως δίκαιες οι αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί στις γραμμές των στελεχών και των στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων γι’ αυτήν την κυνική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης. Στείλανε δεκάδες άντρες και γυναίκες, πλήρωμα αυτής της φρεγάτας, εκεί που τα ραντάρ των πλοίων μετράνε καθημερινά δεκάδες εναέριες και όχι μόνο επιθέσεις».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ στο Σύνταγμα όπου «κατέθεσε την πραγματικά συγκλονιστική μαρτυρία της, την αντίθεσή της στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εν ενεργεία στέλεχος της Πολεμικής Αεροπορίας, εν ενεργεία αντισμήναρχος». Αναφερόμενος στο πλήρωμα της φρεγάτας υπογράμμισε πως «δεν πάνε στο ¨στόμα του λύκου¨, για να υπερασπιστούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως ορκίστηκαν. Δεν πήγαν εθελοντικά. Αυτοί που επιβαίνουν σ’ αυτό το πλοίο, άφησαν πίσω τους οικογένειες, μάνες και πατεράδες, γυναίκες, κάποιοι και παιδιά, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί τους».

 
 

Ο Νίκος Παπαναστάσης αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία που κρατάει δύο χρόνια, λέγοντας ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να επισκέπτεται την Ουκρανία «και να παριστάνει τον “ήρωα πολέμου”. Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να παρασύρει τη χώρα και τον λαό μας όλο και πιο βαθιά σε αυτή την αιματηρή σύγκρουση».

Επισήμανε ότι «τώρα πρέπει να δυναμώσει η πάλη για να σταματήσει η κυβέρνηση να στέλνει όπλα και πυρομαχικά, για να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις, για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς και για την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, με το λαό νοικοκύρη στη χώρα μας». Πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές είναι το μόνο που μπορεί να μεταφέρει το αντιπολεμικό μήνυμα σε όλη την Ευρώπη υπογραμμίζοντας ότι «με πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ για μια μεγάλη πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!».  Aπό 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις