Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Συγκέντρωση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το φορολογικό – Νέα διαμαρτυρία αύριο στις 6 μ.μ. στη Βουλή

Σε νέα αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αύριο Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου εκτρώματος καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ)...

Σε νέα αγωνιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή αύριο Τετάρτη 6 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ., μέρα συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου εκτρώματος καλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

Σήμερα, Τρίτη, με συγκέντρωση στη Βουλή επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι απαίτησαν εκ νέου την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έφτασαν στο Σύνταγμα με πορεία από τη Σταδίου, όπου νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή, μετά από κάλεσμα της ΟΒΣΑ.

«Οι επαγγελματίες έχουμε φωνή, αυτό το νομοσχέδιο να αποσυρθεί»«Αυτό το νομοσχέδιο, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή»«Αφορολόγητο η απαίτησή μας, δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναξαν.

Συμμετείχαν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί δικηγόροι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί. Στο Σύνταγμα και τη Βουλή ήταν και ταξιτζήδες που ξεκίνησαν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ με πορεία. 

Στο πλευρό των επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων βρέθηκε ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.

 

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Βουλή έγιναν χαιρετισμοί. Συγκεκριμένα χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, ο Δημήτρης Βερβεσός, πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και του ΔΣΑ, ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Θανάσης Δεβλιώτης, πρόεδρος της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, ο Νίκος Ανδρεδάκης, α’ αντιπρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρόεδρος του ΣΑΤΑ, ο Γιώργος Ρούσκας, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων και ο Μανώλης Μανωλαράκης, από τον Σύλλογο Διαιτολόγων – Διατροφολόγων.

Θ. Καλαμπαλίκης: «Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ»

 

«Έστω και την ύστατη ώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το φορολογικό έκτρωμα. Το επόμενο διήμερο θα κριθούμε όλοι οι φορείς αν θα μπορέσουμε να κλιμακώσουμε τον αγώνα», τόνισε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ. «Η λύση είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας όλων των επαγγελματιών», σημείωσε.

Στον χαιρετισμό του συνόψισε τα βάρη που έχουν φορτωθεί στις πλάτες των αυτοαπασχολούμενων. «Χρόνια τώρα ματώνουμε. Φτάνει πια. Να πάνε να τα πάρουν από τους εφοπλιστές, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες», διαμήνυσε. Μετέφερε τις δίκαιες απαιτήσεις Ομοσπονδιών, Ενώσεων και Σωματείων για αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, ακατάσχετο λογαριασμό.

Όλοι κρινόμαστε στην κλιμάκωση του αγώνα. Με μια φωνή να μην περάσει αυτό το φορολογικό έκτρωμα», κατέληξε.

Γ. Στεφανάκης: Στις 15 Δεκέμβρη ξανά εδώ για τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

 

«Είμαστε μαζί σας. Ξέρουμε ότι ο αγώνας αυτός είναι δίκαιος. Και το ξέρουμε γιατί κι εμείς πληρώνουμε από την τσέπη μας τους νόμους, τους αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, τους άδικους φόρους», είπε ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου  Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής.

Κάλεσε στη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας εργαζομένων και επαγγελματιών ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, για τη διεκδίκηση αιτημάτων για την προστασία του εισοδήματος και της ζωής του λαού. «Στις 15 του Δεκέμβρη να είμαστε εδώ ξανά, να διαδηλώσουμε ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό», κατέληξε. 

Νωρίτερα έγινε συγκέντρωση στην οδό Σταδίου, στο ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος, από αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες.

«Το νέο φορολογικό έκτρωμα δεν θα περάσει. Τώρα αφορολόγητο όριο για όλους», απαίτησαν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Σωματεία και Ενώσεις ΕΒΕ. Με τα πανό και τα συνθήματά τους διεκδίκησαν μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους από την ακρίβεια και τη φοροληστεία.

«Οι δήθεν βελτιώσεις που λέει ότι έκανε η κυβέρνηση είναι σκέτος εμπαιγμός, μιας και διατηρείται ακέραιος ο πυρήνας του. Το νέο Φορολογικό είναι κεφαλικός φόρος και όπως κάθε κεφαλικός φόρος χτυπάει πάντα τους μικρούς», κατήγγειλε μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Δημήτρης Βιτάλης, αντιπρόεδρος της ΟΒΣΑ. Το ίδιο το υπουργείο, όπως πρόσθεσε, παραδέχεται ότι από τους 735.000 ελεύθερους επαγγελματίες, οι 473.000 (πάνω από 6 στους 10) θα πληρώσουν παραπάνω φόρο κατά μέσο όρο 1.444 ευρώ ο καθένας. 

«Η νέα φορολογική επιβάρυνση θα κόψει από το εισόδημα που δύσκολα βγάζουμε. Θα ψαλιδίσει κι άλλο τις ανάγκες των οικογενειών μας που ήδη δεν καλύπτονται εύκολα. Θα διογκώσει κι άλλο τα χρέη. Θα οδηγήσει πολλούς από μας στην απόγνωση, στο λουκέτο και την ανεργία», τόνισε. «Η απάντηση είναι μία. Οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων, στην  κυβέρνηση και το έκτρωμα που θέλει να ψηφιστεί. Αγώνας διαρκείας. Αγώνας με αντοχή. Αγώνας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και στα μονοπώλια που στηρίζει», ξεκαθάρισε.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δημήτρης Φλώκος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.

«Σήμερα είμαστε για άλλη μια φορά στον δρόμο», ανέφερε ο Δημήτρης Φλώκος και πρόσθεσε πως οι επαγγελματίες κατέβασαν σήμερα τα ρολά στα μαγαζιά τους «για να μη μας τα κατεβάσει η κυβέρνηση». Στον χαιρετισμό του κατήγγειλε τον άδικο κεφαλικό φόρο που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, αλλά και την προσπάθεια να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό. «Επαγγελματίες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι», τόνισε και επισήμανε ότι αυτοί που βρίσκονται «στο απυρόβλητο» είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, πράγμα που επιβεβαιώνει και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο με τις προβλέψεις για νέες φοροαπαλλαγές.

Στη σημερινή συγκέντρωση στη Βουλή συμμετείχαν και οι αυτοκινητιστές ταξί, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας του Συνδικάτου από σήμερα Τρίτη 5 Δεκέμβρη, ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης.

Έφτασαν με πορεία που ξεκίνησε από τα γραφεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) στην οδό Μάρνη, όπου έγινε συγκέντρωση. Εκεί, εκ μέρους του ΔΣ του ΣΑΤΑ μίλησαν ο Θύμιος Λυμπερόπουλος και ο Παναγιώτης Μαυρίκης, ενώ χαιρετισμός έγινε και εκ μέρους των οδηγών Ταξί. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι Επιτροπές Αγώνα Ταξί. Από 902.gr 

Σχετικά θέματα

Απόψεις