Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Στις κάλπες οι φοιτητές σε όλη τη χώρα στέλνοντας μήνυμα για δυνατούς συλλόγους – «Πανσπουδαστική» 1η δύναμη ξανά!

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές σε όλη τη χώρα στέλνοντας μήνυμα συμμετοχής, συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης για τις ανάγκες..

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι φοιτητές σε όλη τη χώρα στέλνοντας μήνυμα συμμετοχής, συλλογικής οργάνωσης και διεκδίκησης για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους! Τέτοιο μήνυμα θα είναι η σημαντική ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», που στοχεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά να βρεθεί στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Στα πανεπιστήμια οι φοιτητές προσέρχονται στις κάλπες για να εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στα ΔΣ, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, που βρίσκεται στη διεκδίκηση, στην αλληλεγγύη, στη συλλογικότητα!

Οι φοιτητικές εκλογές είναι η μεγαλύτερη κάλπη της νεολαίας, που θα στείλει το μήνυμά της δυόμισι βδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές. Με πρωτιά ξανά της «Πανσπουδαστικής» μπορεί να στείλει μήνυμα απόρριψης και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενίσχυσης του συλλογικού αγώνα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Μήνυμα συμπόρευσης με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο που υψώνουν τη φωνή και το ανάστημά τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, μήνυμα διαρκούς αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, για να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων, μήνυμα αταλάντευτης αντίστασης στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, στην υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των σπουδών και των πτυχίων, μήνυμα για φοιτητικούς συλλόγους ζωντανούς, στήριγμα όλων των φοιτητών, μπροστάρηδες, διεκδικητές για όλα όσα αφορούν τους φοιτητές.

Θυμίζουμε ότι στις φοιτητικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, ανεξαρτήτως έτους ή ηλικίας ή τρόπου εισαγωγής (πανελλαδικές εξετάσεις ή κατατακτήριες) που φοιτούν στα Τμήματα των ελληνικών πανεπιστημίων και παραμένουν εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των ιδρυμάτων. Για τη συμμετοχή τους είναι υποχρεωτική η επίδειξη της ταυτότητάς τους.

Την ευθύνη των εκλογών έχει η εφορευτική επιτροπή σε κάθε σύλλογο. Οι φοιτητές ψηφίζουν με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Οι κάλπες στους περισσότερους συλλόγους άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, εκτός από περιπτώσεις όπου η εφορευτική επιτροπή αποφασίζει διαφορετικά. Τα αποτελέσματα εκδίδονται από τις εφορευτικές επιτροπές των συλλόγων.

Στο site της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» (http://www.pksekloges.gr) θα αναρτώνται απόψε από τις 19.00, μετά τη λήξη της ψηφοφορίας, τα μόνα έγκυρα και αξιόπιστα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Με συνεχή ανανέωση θα αναρτώνται τα αποτελέσματα ανά φοιτητικό σύλλογο, ανά ίδρυμα και τα πανελλαδικά συγκεντρωτικά.

Στην ιστοσελίδα μπορεί επίσης να δει κανείς αναλυτικά και τα περσινά αποτελέσματα.

Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, μαζί με χιλιάδες αγωνιστές φοιτητές και φοιτήτριες σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας, καλούν σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας», σημειώνοντας: 

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές είναι ξεχωριστές! Αποτελούν έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό! Οι ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται πολύμορφα, δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους κάνοντας δική τους υπόθεση τις φοιτητικές εκλογές, με τη μαζική τους συμμετοχή! Να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων. Να δυναμώσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που αποδείχθηκαν η δύναμή τους.

Η ενίσχυση της ‘«Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσοι απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν Πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Όσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Όσων υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.  Όσων στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή τους!

 
 

Στις 22 Μαΐου, στην πρώτη κάλπη που θα στηθεί λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές, είναι ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να καταδικαστεί η πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα, που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα της νέας γενιάς.

Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Έτσι συνεχίζουμε, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για 3η συνεχόμενη χρονιά! Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Σχετικά θέματα

Απόψεις