Πολιτική

Στις αγροτικές φυλακές μεταφέρονται τρεις καταδικασμένοι ναζί

Από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας…

Τρεις φασίστες της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που έχουν καταδικαστεί, μετήχθησαν, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας.

Αυτοί είναι ο ναζιστής πρώην βουλευτής της ΧΑ Παν. Ηλιόπουλος που μεταξύ των άλλων όταν ερωτήθηκε στο δικαστήριο για το ναζιστικό τατουάζ του που έγραφε «sieg heil» ισχυρίστηκε ότι του άρεσε η γραμματοσειρά, για αυτό το είχε (!) και πρόσθεσε πως «αν το βλέπατε δεν θα καταλαβαίνετε τι λέει. Ήταν στα γοτθικά, “ζήτω η νίκη” στα γερμανικά»(!).

Να σημειωθεί ότι το το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έχει απορρίψει δύο φορές την αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Η μεταγωγή του στις αγροτικές φυλακές στο Βόλο τον φέρνει πιο κοντά στο σπίτι και στις δουλειές του… Μάλιστα, σύμφωνα με όσα έχουν δει τη δημοσιότητα, ο Δήμος Βόλου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση στην εταιρεία του καταδικασθέντος ναζί, σχετικά με την εκτύπωση εντύπων τουριστικής προβολής και πληροφόρησης για τις ανάγκες του τμήματος Τουρισμού του Δήμου….

Επίσης στις αγροτικές φυλακές θα μεταχθούν ο Αριστ. Χρυσαφίτης, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ο Αθαν. Στράτος που εκτός της συμμετοχής του στη ναζιστική «Χρυσή Αυγή», έχει καταδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό, για απόπειρα δολοφονίας στη διάρκεια επίθεσης μηχανοκίνητου τάγματος εφόδου στο στέκι Αντίπνοια στα Πετράλωνα (30/6/2008). Επιτέθηκε με πτυσσόμενο μαχαίρι σε άτομο που βρίσκονταν εκεί, στον οποίο επέφερε τραύμα στο ύψος του γονάτου και στη μηριαία αρτηρία, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αιμορραγεί ακατάπαυστα, να υποστεί αιμορραγικό σοκ και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε νοσηλευόμενος 20 μέρες.

Ο εν λόγω χρυσαυγίτης, μαζί με τον Βασ. Σιατούνη και άλλα φασιστοειδή, χαιρέτησαν ναζιστικά και δήλωσαν στα παριστάμενα άτομα ότι «θα πεθάνετε», ενώ άρχισαν να προκαλούν φθορές στο χώρο. Στην απόφαση του δικαστηρίου τονιζόταν ότι επρόκειτο για «οργανωμένη επίθεση από πολλά άτομα, με όπλα, στο χώρο των παθόντων, χωρίς πρόκληση από τους τελευταίους» και σημειωνόταν ότι οι δράστες είχαν «το εγκληματικό σχέδιο της θανάτωσης», καθώς και ότι εκείνη την περίοδο η «Χρυσή Αυγή» είχε αναβαθμίσει τις επιθέσεις της σε πολιτικά στέκια. Υπενθυμίζεται ότι στις αγροτικές φυλακές οι κρατούμενοι εργάζονται ως το μεσημέρι και οι ημέρες κράτησης λόγω της εργασίας τους, υπολογίζονται ευνοϊκά…

Απο 902.gr

(Επισκέψεις: 2.347 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend