Διεθνή

Στελέχη του Γκουαϊδό καταχράστηκαν χρήματα της «ανθρωπιστικής βοήθειας»…

Έδειξαν το αληθινό πρόσωπο τους. Την πλήρη αδιαφορία τους για το λαό της Βενεζουέλας.  Οι αχυρανθρώπου των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, οι υπάλληλοι των πολυεθνικών που έσπευσαν να συνδράμουν τον Χουάν Γκουαϊδό και τους μηχανισμού τους, απέδειξαν πώς λειτουργούν. Τα «επιτεύγματα» τους έρχονται στην επιφάνεια από καταγγελίες ακόμη και αντιπολιτευόμενων που έχουν καταλύσει στο Μαϊάμι.

Ο Χοσέ Αντόνιο Κολίνα, μέλος μιας οργάνωσης που αυτοαποκαλείται Οργανισμός των Πολιτικά Διωκόμενων Βενεζουελανών στην Εξορία (VEPPEX) με έδρα το Μαϊάμι, σε επιστολή του προς τον Γκουαϊδό με χθεσινή ημερομηνία εξέφρασε το αίσθημα «ματαίωσης που μοιράζονται οι περισσότεροι πολίτες της Βενεζουέλας (…) λόγω των φημών περί διαφθοράς (στη διαχείριση) της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζονται για το λαό μας που υποφέρει».

Ο Γκουαϊδό διαβεβαίωσε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Σάββατο ότι απέπεμψε όλους όσους βαρύνουν υποψίες για διαφθορά και ότι ζήτησε από τις αρχές της Κολομβίας να διενεργήσουν έρευνα για τις κατηγορίες. Πρόσθεσε ότι όλα τα κεφάλαια που προορίζονται για τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας τα χειρίζονται απευθείας οργανώσεις αρωγής και ΜΚΟ. Ο «ρολός» των οποίων είναι «θολός» στις περισσότερες περιπτώσεις αφού στην πλειονότητα τους είναι αλωμένες από κέντρα εξουσίας και υπηρεσίες κάθε λογής. 

Ο Γκουαϊδό εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή μετά την αποκάλυψη του ειδησεογραφικού ιστότοπου «PanAm Post» ότι δύο αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους φιλοξενίας σε ξενοδοχεία στρατιωτικών από τη Βενεζουέλα που έχουν αυτομολήσει στην Κολομβία και ότι τα σπατάλησαν για να κάνουν πολυτελή ζωή. Δηλαδή για χρήματα που προορίζονταν για τους υποτιθέμενα …«δικούς» τους.

Ένας από τους δύο «άρχισε να στήνει ολόκληρο δίκτυο για την κατάχρηση κεφαλαίων που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια και τον εφοδιασμό των στρατιωτικών στην Κουκουτά», πόλη στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας, κατά τον «PanAm Post».

Ο Λουίς Αλμάγκρο, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, απηύθυνε έκκληση το Σαββατοκύριακο να διενεργηθεί έρευνα για αυτές τις «σοβαρές κατηγορίες», τονίζοντας μέσω Twitter: «Ο εκδημοκρατισμός δεν είναι εφικτός κάτω από την αδιαφάνεια πράξεων διαφθοράς».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κολομβίας, ο Κάρλος Χολμς Τρουχίγιο, τόνισε ότι καταδικάζει «κάθε πιθανή ενέργεια διαφθοράς στον χειρισμό από πολίτες της Βενεζουέλας πόρων που προορίζονταν για να καλυφθεί το κόστος της διαμονής των στρατιωτικών που έχει υποδεχθεί η Κολομβία».

 

(Επισκέψεις: 1.380 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend