Πολιτική

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ιστορικό σημείο» η μετατροπή της Ελλάδας σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ

Την ικανοποίηση του για την μετατροπή της Ελλάδας σε μια απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ, εξέφρασε με επίσημη ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτεμεντ, κάνοντας λόγο για «ιστορικό σημείο»!

Με την σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων των «αμερικανοτσολιάδων» οι ΗΠΑ πλέον αποκτούν και νέες στρατιωτικές βάσεις με την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ). Την παράδοση της χώρας στις ορέξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και επικύρωσε και με τη δική του υπογραφή ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Πλέον με κάθε επισημότητα η κυβέρνηση της ΝΔ, ολοκληρώνοντας το «έργο» του ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει απλόχερα στις ΗΠΑ νέες στρατιωτικές βάσεις σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Στεφανοβίκειο καθώς την αναβάθμιση της Σούδας.

Συγκεκριμένα το Στέιτ Ντιπάρτεμεντ στην ανακοίνωση του σημειώνει: «Χαιρετίζουμε τη συμφωνία μας για επικαιροποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), η οποία θα μας επιτρέψει να επεκτείνουμε τις διμερείς μας δραστηριότητες στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη και να διατηρήσουμε την αυξημένη δραστηριότητα στη ναυτική βάση της Σούδας. Η συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας επιτρέπει την αμοιβαία επωφελή βελτίωση των υποδομών και υποστηρίζει την αυξημένη συνεργασία με την Ελλάδα και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ».

Πίσω από τις αναφορές περί «διμερών δραστηριοτήτων» κρύβεται η βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, στον Περσικό Κόλπο, στα Βαλκάνια και γενικότερα τη Νοτιανατολική Μεσόγειο που αυξάνει τους κινδύνους για τον ελληνικό λαό αλλά και τους άλλους λαούς της περιοχής. 

Τους επικίνδυνος σχεδιασμούς τους ντύνουν και με αναφορές περί …«ανάπτυξης» που φυσικά δεν αφορούν τα  λαϊκά συμφέροντα αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων και σημειώνουν: «Μαζί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα επενδύουν στο μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης της Θεσσαλονίκης ως πύλης προς τα Βαλκάνια για επενδύσεις και εμπόριο».

Παράλληλα Στέιτ Ντιπάρτεμεντ δίνει συχαρίκια στην κυβέρνηση για την διατήρηση υψηλών δαπανών για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αφού μεγάλο μέρος τους αναμένεται να καταλήξει στο πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ. «Επικροτούμε την Ελλάδα για τη δαπάνη 2% του ΑΕΠ της για την άμυνα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.  

(Επισκέψεις: 1.456 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend