Αθλητισμός

Αθλητισμός κατά… σύμπτωση

Μόνο ο Αριστοφάνης, ο κορυφαίος ποιητής της αρχαίας αττικής κωμωδίας, θα μπορούσε να αποδώσει ακριβώς τα όσα κωμικά αλλά και τραγικά ( το γέλιο με το κλάμα συνήθως πάνε μαζί ) συμβαίνουν στο χώρο του Σταδίου της Ηλιούπολης, τα οποία- και εδώ είναι που λένε « είμαστε για γέλια και για κλάματα»- είναι, όχι μόνο εν γνώσει του Δήμου, αλλά και… ενισχύονται.

Πώς να μην οργιστεί κανείς, όταν βλέπει από μακριά ένα Στάδιο με ταρτάν με 6 διαδρομές και μπαίνοντας μέσα διαπιστώνει…

Καλύτερα όμως να μας τα πει ο κ. Κώστας Πιπερίδης, Έφορος του ΓΣ Ηλιούπολης.

-Βλέπω ένα νοικοκυρεμένο Στάδιο, 6 διαδρομών, Ταρτάν, κιγκλίδωμα…

Αυτή είναι η εξωτερική εμφάνιση του Σταδίου, περίμενε να μπούμε μέσα… ‘Οπως βλέπεις ,δεν υπάρχουν αποδυτήρια…

– Δηλαδή τι θέλεις να μου πεις, ότι δεν υπάρχουν τουαλέτες WC;

Ακριβώς Νίκο, δεν υπάρχουν! Έχουμε 250 παιδιά που γυμνάζονται χωρίς αποδυτήρια, ντους, και τουαλέτες. Το Στάδιο είναι Δημοτικό, αλλά ο Δήμος δεν μας προσφέρει απολύτως τίποτα!

– Αθλητικό υλικό δεν βλέπω. Εμπόδια, όργανα ρίψεων, βαλβίδες αλμάτων, στρώματα κοντώ, ύψους, βαλβίδες ρίψεων, βάρη…

Όλα τα κάνουμε μόνοι μας. Επιδιορθώνουμε τα εμπόδια, τις βαλβίδες των ρίψεων και των αλμάτων, ράβουμε τα δίχτυα του κλωβού σφύρας και δίσκου. Όλα γίνονται από την τσέπη μας.

– Όση ώρα κουβεντιάζουμε, βλέπω μεγάλους ανθρώπους σε ηλικία, να μπαίνουν στο Στάδιο και να περπατάνε ανάμεσα στους αθλητές, εμποδίζοντας τους

Σε λίγο θα γεμίσει το Στάδιο. Όλοι αυτοί είναι με άδεια του Δήμου. Τους δίνει μια ταυτότητα που γράφει «βετεράνος» και ο άλλος νομίζει ότι κάνει αθλητισμό… Δημιουργώντας ένα χάος, με κίνδυνο καθημερινών τραυματισμών και διαπληκτισμών μεταξύ των προπονητών και των περιπατητών.

– Το σωματείο έχει μια αξιόλογη δραστηριότητα, παρά τις αναποδιές που υπάρχουν. Η Πολιτεία, ο ΣΕΓΑΣ, τι προσφέρουν;

Αφού τα ξέρεις καλύτερα από μένα Νίκο. Δεν υπάρχουν χρήματα, ελάχιστα πράγματα. Ότι κάνουμε εμείς, οι γονείς. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

 

Επίλογος

Έτσι έχουν τα πράγματα στην Ηλιούπολη. Κάπως έτσι λειτουργούν όλα τα αθλητικά σωματεία, όλων των αθλημάτων, στη χώρα μας. Κράτος δεν υπάρχει, οι Ομοσπονδίες ελάχιστα προσφέρουν, γιατί αυτές υποτίθεται ότι κάνουν «υψηλό αθλητισμό» ( τρομάρα μας! ).

Αν δεν υπήρχε ο ίδιος ο αθλητής, ο προπονητής, και η οικογένεια (αν είναι σε θέση ) και, ορισμένοι από κάθε άθλημα, παράγοντες («ψώνια» τους λένε), δεν θα υπήρχε ούτε αυτός ο «συμπτωματικός» αθλητισμός, που υπάρχει σήμερα…Χρειάζεται να γίνουν πολλές, πάρα πολλές, ανατροπές, προκειμένου να αποκτήσουμε και εμείς κάποτε σωστό αθλητισμό.

(Επισκέψεις: 20 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend