Πολιτισμός

«Στα τραγούδια λέμε Ναι» – Εκπομπή για το Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, η εκπομπή«Στα τραγούδια Λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο (22.00 – ΕΡΤ1), τιμά την 45η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Στο στούντιο θα είναι δύο άνθρωποι που κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη στο εξωτερικό. Σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του υποδεχόμαστε τον Λουκά Θάνο, τον συνθέτη  που μελοποίησε την  Μπαλάντα του κυρ Μέντιου σε ποίηση Κώστα Βάρναλη και «δώρισε» στην εκπομπή δύο από τα νέα του τραγούδια σε ποίηση Κωστή Παλαμά. Κατευθείαν από το Βερολίνο υποδεχόμαστε επίσης τον σκηνοθέτη Αστέριο Κούτουλα λίγες μόνο ημέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας του  για τον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη».

Το ζήτημα  της λογοκρισίας της Χούντας στα τραγούδια αναλύει ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης ενώ για το πολιτικό τραγούδι στην Ελλάδα, με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο του, μιλάει ο μουσικολόγος Γιώργος Μυζάλης.

Η ηθοποιός  Μαρίνα Ασλάνογλου, βραβευμένη με το Κάρολος Κουν για την ερμηνεία της στη θρυλική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» που λογοκρίθηκε από τη χούντα, μας αποκαλύπτει πως αναμετρήθηκε με το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ ο Ζαχαρίας Καρούνης, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης που είχε πει ο αξέχαστος Νίκος Ξυλούρης

Φωνή στα τραγούδια του Πολυτεχνείου δίνουν οι Στάθης Δρογώσης, Γιώργος Νικηφόρου-Ζερβάκης, Πολυξένη Καράκογλου, Βασίλης Προδρόμου, Χριστίνα Μαξούρη, Πάνος Μπούσαλης, Μυρτώ Βασιλείου, Δημήτρης Νικολούδης και Άντρη ΘεοδότουΣτην παρέα επίσης  η δημοσιογράφος Νατάσα Γιάμαλη και οι ηθοποιοί Καλή Δάβρη και Ναταλί Δήμου.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης – Διεύθυνση Ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης Συντακτική Ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης – Οργάνωση Παραγωγής: Eλένη Φιλιούση

(Επισκέψεις: 400 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend