Κοινωνία

Σοβαρή καταγγελία: «Τα ελληνικά κρατικά όργανα βίασαν και βασάνισαν τρανς ανάπηρη γυναίκα από την Τουρκία»

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία #Justice_For_T, τα ελληνικά κρατικά όργανα στον Έβρο βίασαν και βασάνισαν την Τ., η οποία έφτασε στο ελληνικό έδαφος ζητώντας άσυλο.  

Σε μια σοκαριστική καταγγελία για την οποία πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις, προχωρά μέσω των social media η Πρωτοβουλία #Justice_For_T, που φτιάχτηκε με στόχο η συγκλονιστική ιστορία της Τ., μιας τρανς ανάπηρης γυναίκας από την Τουρκία, να γίνει γνωστή και να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη.

«Μέσα στον Ιούλιο, τα ελληνικά κρατικά όργανα στον Έβρο βίασαν και βασάνισαν την συντρόφισσα μας Τ., τρανς ανάπηρη γυναίκα από την Τουρκία, η οποία κατάφερε να φτάσει στο ελληνικό έδαφος ζητώντας άσυλο. Οι ένστολοι άντρες που την βρήκαν στην ελληνική πλευρά των συνόρων, αντί να τηρήσουν τις προβλεπόμενες από την ευρωπαϊκή νομοθεσία διαδικασίες και τις δεσμεύσεις της χώρας στις διεθνείς συνθήκες, την απήγαγαν και την έκρυψαν στην καρότσα ενός φορτηγού, αφού της κατάσχεσαν παράνομα την τσάντα, το κινητό, την ταυτότητά της και όλα τα χρήματα που είχε μαζί της, μαζεμένα με κόπο για να μπορέσει να ξεκινήσει τη ζωή της στην Ελλάδα» καταγγέλλει στο Facebook η πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι οι κρατικές αρχές αντιμετώπισαν με χλευασμό την Τ. όταν τους δήλωσε ότι είναι ΛΟΑΤΚΙ, ανάπηρη, αιτούσα άσυλο, προσφύγισσα.

«Στο αίτημα της για φαγητό, απάντησαν με τη στέρηση του φαγητού. Στο αίτημα της για ασφάλεια και τήρηση των δεσμεύσεων της χώρας, κατά τη διάρκεια της παράνομης κράτησής της, άντρες με τα πρόσωπα τους καλυμμένα την έγδυσαν βίαια και την βίασαν, ενώ εκείνη πάλευε για να το αποτρέψει».

Όπως αναφέρει η Πρωτοβουλία στην καταγγελία της, την επόμενη μέρα, μαζί με δεκάδες ακόμη παράνομα συλληφθέντες/συλληφθείσες πρόσφυγες και προσφύγισσες, φορτώθηκαν βίαια σε μία βάρκα, την οποία ευτυχώς οι ελληνικές αρχές δεν κατάφεραν να ανατρέψουν, παρά τις προσπάθειές τους. Έτσι έφτασε ξανά πίσω στην Τουρκία, όπου και πάλι η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

«Η Τ. δεν θα γίνει άλλη μία ιστορία στις καθημερινές παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο στα σύνορα της χώρας. Δεν θα γίνει γιατί κάπου αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν θα γίνει, γιατί επέλεξε να μιλήσει, να καταγγείλει, να προσφύγει όπου χρειαστεί μέχρι να δικαιωθεί εκείνη και όλοι/ες όσες βρέθηκαν στη δική της θέση. Δεν θα γίνει, γιατί δεν είναι μόνη και δεν θα είναι μόνη» σημειώνει η Πρωτοβουλία που διεκδικεί δικαίωση για την Τ..

https://www.facebook.com/JusticeForOurSisterT/photos/a.105818328467715/105818131801068/?type=3

«Όταν γνωρίζουμε και δεν αντιδρούμε, γινόμαστε συνεργοί. Ε, λοιπόν, όχι στο όνομά μας! Αυτό σταματάει εδώ! Θέλουμε το φεμινιστικό, ΛΟΑΤΚΙ, αναπηρικό, διεθνιστικό, εργατικό, μεταναστευτικό και αντιπολεμικό κίνημα να δράσουν από κοινού, θέλουμε να τερματίσουμε όλοι και όλες μαζί τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττονται στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα. Θελουμε να τερματίσουμε τα εγκλήματα διαχείρισης του πολέμου στο εσωτερικό των ευρωπαϊκών κρατών, που σκοτώνουν και επαναπροωθούν παράνομα ή κρατούν έγκλειστους χωρίς έγκλημα σε στρατόπεδα προσφύγων όσους και όσες καταφέρουν να αιτηθούν άσυλο. Θέλουμε να διαλύσουμε το βιομηχανικό σύμπλεγμα των συνόρων και να φτιάξουμε μία κοινωνία που θα μπορούμε να ζούμε και να κινούμαστε ελεύθερα» καταλήγει η Πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι σήμερα Τρίτη, 27 Ιουλίου, όλα τα κέρδη από τις εισπράξεις στο AYLAK Politiki Kouzina (Μπενάκη και Αραχώβης, Εξάρχεια) θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της Τ..

 

(Επισκέψεις: 537 φορές, όπου 1 ημερήσιες)

Σχετικά Άρθρα

Ημεροδρόμος

Ημεροδρόμος

Send this to a friend