Just in

Όλα τα νέα
Imerodromos logo
 

Σωματεία και Ομοσπονδίες: Συλλαλητήρια στις 15 Δεκέμβρη – Φτάνει πια με την ακρίβεια, τώρα αυξήσεις!

Το συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ετοιμάζουν εργατικά σωματεία της Αττικής, διεκδικώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις

Το συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό, ετοιμάζουν εργατικά σωματεία της Αττικής, διεκδικώντας να καταργηθούν οι αντιλαϊκοί φόροι και να δοθούν αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

«Ο νέος αντιλαϊκός προϋπολογισμός πετσοκόβει για άλλη μια χρονιά το εισόδημά μας!», σημειώνουν στο κάλεσμά τους Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία σε κλάδους και χώρους δουλειάς. Και θυμίζοντας το χαράτσωμα δίχως τέλος του λαού, τονίζουν ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν το 95% των φόρων και την ίδια στιγμή οι επιχειρηματικοί όμιλοι μόνο το 5%! «Η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8%, στη στέγαση 18,7%. Ενώ όσο εμείς μειώνουμε συνεχώς την κατανάλωση των βασικών τροφίμων, οι εταιρείες Ενέργειας, των μεγάλων σούπερ μάρκετ θησαυρίζουν στην κυριολεξία, με κέρδη – ρεκόρ! Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!», τονίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το κάλεσμα απευθύνουν: Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων νομού ΑττικήςΟικοδόμων ΑθήναςΦαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων ΑττικήςΕργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής, τα Σωματεία Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου και Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής.

 

Με την κοινή τους ανακοίνωση καλούν όλες τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, τα Εργατικά Κέντρα, όλους τους εργαζόμενους της Αττικής να οργανώσουν τον αγώνα «για την αύξηση του εισοδήματός μας, ενάντια στη φοροληστεία και την ακρίβεια που το λεηλατούν, για να παρθούν τώρα μέτρα για την ενίσχυση των νοσοκομείων, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Φορολογεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες για να τα δίνει στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα “ματωμένα” πλεονάσματα του προϋπολογισμού, δηλαδή για το ξεζούμισμα που έχουμε υποστεί. Για τη βαριά φορολογία που μας επιβάλλει. Οπως έκαναν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την εποχή των μνημονίων, έτσι γίνεται και τώρα για το νέο υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης», υπογραμμίζουν. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρονται ιδιαίτερα στο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβαρύνει με νέους φόρους τους αυτοαπασχολούμενους, τονίζοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι μικροί επαγγελματίες να δώσουν μαζί τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που τσακίζουν καθημερινά το εισόδημα και τη ζωή τους.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

 
 

Σε συλλαλητήριο ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό καλούν εργατικά σωματεία και στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. «Να δώσουμε μαζική απάντηση των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική της φτώχειας του λαού, να βροντοφωνάξουμε “ως εδώ! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!”», σημειώνουν στο κάλεσμά τους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το ΣΕΤΕΠΕ, το ΣΕΤΗΠ και το Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας.

Τετάρτη 13 Δεκέμβρη

Στα Γιάννενα το Εργατικό Κέντρο οργανώνει συλλαλητήριο στις 6.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία του.

Στην Καβάλα, στις 5 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πέμπτη 14 Δεκέμβρη

Στη Χαλκίδα, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Δικαστηρίων.

Παρασκευή 15 Δεκέμβρη

Στο Άργος, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Πέτρου.

Στην Καλαμάτα, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Στην Πάτρα το Εργατικό Κέντρο καλεί σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., έξω από τα γραφεία του, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στην Πρέβεζα, το ΝΤ ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στη Θεοφάνειο

Σάββατο 16 Δεκέμβρη

Στην Άρτα, στις 11 π.μ. στην πλ. Κιλκίς.

Αιτήματα διεκδίκησης

 
 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις διεκδικούν:

  • Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να δυναμώσει η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.
  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην Ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην Ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, όπως τα τρόφιμα.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία χρηματοδότηση – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στο μακελειό των λαών στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.
  • Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.
  • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Σχετικά θέματα