Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλβανία ότι η 28χρονη διευθύντρια πληροφορικής της Υπηρεσίας Πληροφοριών (AKSHΙ) συνελήφθη μαζί με άλλα άτομα, την ώρα που μετέφεραν 58 κιλά ναρκωτικά από την Κορυτσά στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τα τοπικά MME, τα ναρκωτικά προέρχονταν από περιοχή της Σκόδρας και επρόκειτο να γίνει ανταλλαγή σε περιοχή κοντά στα σύνορα, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς.

Η 28χρονη  Ερίσα Φέρο ήταν εκείνη που οδηγούσε το όχημα που ήταν γεμάτο ναρκωτικά και συνελήφθη στην περιοχή Qafë-Thanë, κοντά σε ένα εστιατόριο. Mαζί της συνελήφθησαν και κάποιοι εκ των συνεργών της. Οι αλβανικές αρχές αναζητούν ακόμα δύο άτομα, έναν 30χρονο και έναν 28χρονο οι οποίοι πρόλαβαν να διαφύγουν.

«Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν, προκύπτει ότι οι τρεις πολίτες είχαν πραγματοποιήσει τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών από την πόλη των Τιράνων με κατεύθυνση την περιοχή Qafë Thanë στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία», ανέφερε η αστυνομία της Κορυτσάς.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πληροφοριών 

«Μετά από δήλωση της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορυτσάς, για την οριστικοποίηση της επιχείρησης «Επανεκκίνηση», με τη σύλληψη 3 πολιτών, μεταξύ των οποίων και η κυρία Έρισα Φερό, η AKSHI ανακοινώνει ότι: με βάση την ισχύουσα αλβανική νομοθεσία έχει κινήσει άμεσα τη διαδικασία για την απόλυση αυτού του ατόμου.

Η κυρία Έρισα Φερό, ήταν υπάλληλος του σχετικού τομέα του e-Albania, σε επίπεδο Ειδικών. Η Εθνική Υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας καταδικάζει κάθε πράξη παράνομη και διαβεβαιώνει ότι θα είναι πάντα δίπλα στις διαδικασίες των θεσμών που ενεργούν υπέρ του νόμου». Από real.gr